Speeltuin aan de Dors rookvrij

Nieuws
De opening is verricht. Op de foto wethouder Niels Bonenkamp, speciale gast Maceo Neijssen en Dianne van der Lans (GGD).
De opening is verricht. Op de foto wethouder Niels Bonenkamp, speciale gast Maceo Neijssen en Dianne van der Lans (GGD). (Foto: Gemeente Oostzaan )

OOSTZAAN - Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te spelen. Rookvrije speelplekken horen daarbij. We willen niet dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Daarom worden alle speelplekken in gemeente Oostzaan rookvrij en speeltuin de Dors mocht als eerste! Wethouder Niels Bonenkamp en Dianne van der Lans, GGD Zaanstreek – Waterland onthulden afgelopen middag officieel het bord ‘Rookvrij’ bij de speeltuin. 

Niels Bonenkamp: “Als kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving is de kans veel kleiner dat zij ooit beginnen met roken. Daarom werkt Gemeente Oostzaan graag samen met de GGD aan een Rookvrije Generatie.”

De rookvrije speeltuin aan de Dors vormt de start van rookvrij spelen in gemeente Oostzaan. Het komende jaar worden alle speeltuinen in de gemeente rookvrij gemaakt. Zo beschermt de gemeente opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en wordt rookvrij opgroeien vanzelfsprekend!

Wilt u de speeltuin in uw buurt zo snel mogelijk rookvrij hebben? Laat het weten via Natascha Minnebo (beleidsadviseur gezondheid), antwoord@over-gemeenten.nl.

Afbeelding