Gezicht van ons dorp - Oostzaanse kunstenaars vieren hun 20-jarig jubileum

  Nieuws
Gezicht van ons dorp. (Foto: aangeleverd)
Gezicht van ons dorp. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Twintig jaar geleden, in 1998, sloegen de Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars (SOK) de handen ineen. In hun jubileumtentoonstelling zet de SOK de dorpelingen en het dorp in de schijnwerpers.
Voor Gezicht van ons dorp portretteerden dertien kunstenaars hun geliefde dorp Oostzaan en de Oostzaners in alle denkbare technieken en stijlen. Wim Vaarzon Morel aquarelleert zomerse badgasten in het Twiske. Ineke Kan schildert levendige markttaferelen. Ria Bisseling brengt in een fotodrieluik een hommage aan ‘De kasteleinse’ Jacqueline van Ingen van café Tryout, de plaats van samenkomst in het dorp. Willy Oosterhek verbeeldt het muzikale leven van Oostzaan door middel van instrumenten in papiersnijwerk. En Marion Zeilstra wekt de historische zeerover Claes Compaen tot leven in vilt.


Vastleggen

Behalve de mensen, wordt ook de omgeving van Oostzaan vastgelegd door Norma Lofowong, Tine Pauwels en Annet Schrander. "Want Oostzaan is vlakbij de stad, en toch buiten, en daarom wil ik er wonen", verklaart Wim Vaarzon-Morel. "Daar grazen de paarden, en worden de koeien nog met de boot naar hun eiland gebracht. Daar heb je een meer met een overvloed aan watervogels, waar je heerlijk kunt zwemmen en zeilen. Wie zou daar niet willen wonen?"
Nieuwe lichting

Naast hun eigen werk over Gezicht van ons dorp nodigde de SOK bewoners van Oostzaan uit om ook zelf kunst te maken tijdens diverse workshops. Dit werk van Oostzaners wordt zij aan zij getoond met dat van Oostzaanse kunstenaars, 14 en 15 juli in de Theaterzaal van de Kunstgreep, Oostzaan. Zaterdag 14 juli om 13.00 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door Rob Monen, wethouder cultuur. Jan van Til verzorgt de muzikale omlijsting met chansons. De tentoonstelling is te zien tot en met 10 september. Meer informatie: www.sok-oostzaan.nl.

Meer berichten