Het is droog

  Nieuws
Droogte. (Foto: JWvD)
Droogte. (Foto: JWvD) (rodi.nl)

REGIO - Het zal iedereen opvallen, de droogte door het mooie weer slaat toe. Grasvelden die geel worden van de droogte, planten die het spontaan begeven en de behoefte aan afkoeling neemt hand over hand toe. Maar ook water is niet onbeperkt.
Dat lijkt wel zo, maar in tijden van warmte treden er enorme spitsuren op waarin het waterverbruik aanzienlijk stijgt. Verzoek is dan ook om de tuin beperkt te sproeien en dan het liefst 's avonds na 21.00 uur, kort te douchen en de wasbeurt van de auto voorlopig maar even over te slaan.
De afgelopen droge en warme periode zag PWN een enorme piek in het waterverbruik. Een hoog watergebruik kan tot gevolg hebben dat de druk in de leidingen daalt, waardoor er minder water uit de kraan komt. Ook kan het water een bruinige kleur krijgen. Om aan de hoge vraag te kunnen voldoen, moet het water namelijk sneller door de leidingen stromen waarbij minuscule deeltjes ijzer en mangaan los kunnen laten. Dit water is gewoon te gebruiken maar ziet er niet zo fris uit. PWN deed daarom een oproep aan al haar klanten om de tuin niet te sproeien en sowieso wijs met water om te gaan, vooral tijdens de ‘spitsuren’. Dus ’s ochtends tussen 6.00 uur en 10.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 uur en 23.00 uur. Ook in de komende periode blijft het van belang om zuinig met water om te gaan.

Meer berichten