'Tewaterlating Claes Compaen groot succes'

  Nieuws
Tewaterlating Claes Compaen. (Foto's: BvDW)
Tewaterlating Claes Compaen. (Foto's: BvDW) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Dagenlang, nee, wekenlang is het al prachtig weer. De zomer laat zich vrijwel dagelijks van de beste kant zien. Dinsdag 17 juli, bij de musical Claes Compaen in Oostzaan, was er echter een tijdelijke dip: bewolkt, stevige bries, weinig zon en een beetje regen.
Nu is Claes Compaen een taaie rakker. Elke weersgesteldheid kan hij wel aan en ook de cast van de musical CC was overal op voorbereid. Toen gebeurde het kleine wondertje. Om 21.00 uur brak de zon door, de wind ging nagenoeg liggen en het terras van de Try Out stroomde vol. Een voorproefje van deze puur Oostzaanse musical deed velen de weg naar het Kerkplein vinden. Zo kon het zijn dat om even over negenen de piano werd voorgereden voor een afgeladen terras. Er was veel belangstelling op het plein en zelfs vanaf het terras van Het Wapen van Oostzaan. Er werd begonnen met 'De Hollandsche Tuijn', een nummer over de herberg die de ouders van Claes Compaen bestierden en waar hij opgroeide. Naast de kerk en tegenover de school. Eigenlijk precies de plek waar nu gezongen werd. Deze muziek is een echte inhaker en de stemming zat er dus meteen goed in.

De 'nieuwe' Claes Compaen

Tijd om de Claes Compaen van de musical voor te stellen, Kees Dobbe. Een zwaargewicht in al zijn vormen. Een pure bas, een prachtig acteur en een brok puur vlees uit één stuk, met spieren zo hard als staal, pezen zo flexibel als elastiek en de lenigheid van Rintje Ritsma in zijn vroege dagen. Hij zong vol overgave de hymne voor Oostzaan, bijgestaan door 'zijn' koor. Het werd goed ontvangen. Men kon een speld horen vallen op het anders zo rumoerige Kerkplein. Hierna volgde een nummer dat wat meer actie liet horen. Na dit krachtige stuk muziek van componist Frank Geisink was het tijd om af te sluiten met nogmaals een gedeelte uit de Hollandsche Tuijn, wat werd beloond met een staande ovatie. De trossen zijn los, Claes Compaen gaat in volle vaart vooruit.

Meer berichten