Spontane omarming Oostzaners beheerdersechtpaar Sporthal - Bestuur Stichting Sporthal Oostzaan heeft een zwaar

  Nieuws
Beheerdersechtpaar Walda, Voorzitter Van Vloten en Secretaris Sombroek, Ondertekening contract, Happy end. (Foto's: JWvD)
Beheerdersechtpaar Walda, Voorzitter Van Vloten en Secretaris Sombroek, Ondertekening contract, Happy end. (Foto's: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Toen woensdagmorgen 15 augustus bekend werd dat de Sporthal Oostzaan een nieuw beheerdersechtpaar heeft gevonden ging het los op Facebook. De Oostzaners hebben de perikelen van de Sporthal op de voet gevolgd het afgelopen jaar. Op een gegeven moment leek er aan de soap, want dat werd het, geen einde te komen.


Vorig jaar nam Tini Roels afscheid als beheerder van de Sporthal. Maar een beoogd opvolger leek toen al gevonden. Niks bleek minder waar, de gemeente ging de regels handhaven, daar waar ze bij Roels bepaalde zaken oogluikend hebben toegestaan en de beoogd beheerder zag zich genoodzaakt zich terug te trekken tot er duidelijkheid was. Dat had nogal wat voeten in aarde, want de spelregels moesten worden aangepast. Toenmalig wethouder Schaafsma zette zich in voor de zaak die haar na aan het hart lag, de Oostzaanse Raad werd betrokken en volledig ingelicht en er werd met man en macht gewerkt aan een oplossing. Er kwam geld vrij om de Sporthal tijdelijk uit te baten met stand-in beheerders. Jan en Nel Roels en Michael en Sandra de Ruijter wierpen zich op om deze klus te klaren. Het bestuur van de Sporthal prijst zich gelukkig met deze inzet. Bij monde van voorzitter Van Vloten moet nog eens extra dank uitgesproken worden naar deze vier, ze waren de afgelopen maanden de redding van de Sporthal.

Alles leek rond


Rond de jaarwisseling leek alles in kannen en kruiken. Leek, want om persoonlijke redenen trok de familie de Ruijter zich terug. Zowel het bestuur van de Stichting Sporthal Oostzaan (SSO) als de wethouder (in deze Rosemarijn Dral, die het stokje had overgenomen van Tine Schaafsma, die wegens ziekte haar functie moest neerleggen) en de Oostzaanse Raad zaten met de handen in het haar. De aanstelling van de nieuwe pachters was alleen mogelijk als de pachtsom verlaagd werd. Hierdoor ontstaat voor Stichting Sporthal Oostzaan, de eigenaar van de Sporthal, een financieel tekort. De gemeenteraad heeft toegezegd om voor maximaal € 19.000,- per jaar garant te staan. Op verzoek van de Stichting heeft de gemeenteraad ook besloten garant te staan wanneer de verhuur in de toekomst tegenvalt. Hiermee vult de gemeenteraad twee belangrijke randvoorwaarden in voor het openhouden van de sporthal. Begin 2018 werden twee adviseurs, de heren G. Dral en P. Bokking, aangetrokken. Niet alleen voor advies, maar zeker ook als intermediair. Uiteindelijk gloorde er licht aan het eind van de tunnel. Mario en Jolanda Walda wierpen zich op als het nieuwe beheerdersechtpaar. Voorzitter Jan van Vloten en secretaris Herman Sombroek sprongen een gat in de lucht. De stabiliteit is terug en de slapeloze nachten behoren tot het verleden. Mario en Jolanda hebben grote plannen, maar medio oktober, als alles vorm heeft, komen ze daar in Kompas graag op terug. Afgelopen dinsdag is er door alle partijen getekend en niets of niemand staat nog in de weg om een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. En daar werd het glas op geheven.

Meer berichten