Goed begin voor OKV

De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Helios. (Foto: aangeleverd)
De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Helios. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OOSTZAAN - De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen de uit Castricum komende Helios. OKV heeft tegen Helios altijd een beetje moeite maar heeft menig keer de punten binnen weten te houden. Het was oké de eerste wedstrijd van het nieuwe training koppel Niels Bolhoeve en Ruben van Halteren.
Na een gedegen voorbereiding was het team er klaar voor om met en voor elkaar te strijden. In de eerste helft werd duidelijk dat de ploeg nog even aan elkaar moesten wennen. Plaatsfouten en moeite om elkaar te vinden voerde de boventoon. Na 19 minuten keek OKV tegen een 3-7 achterstand aan. Nieuw dit seizoen in het korfbal is dat er nu ook een time out aangevraagd kan worden. Deze werden dan ook door de coaches van OKV benut. Na deze achterstand begon OKV beter te korfballen en wisten ze zelfs met een 9-8 voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft werd er veel beter samen gespeeld en hier kwamen mooie aanvallen uit. Het spel werd aantrekkelijker en de ploeg liet zien voor elkaar te vechten, figuurlijk dan. OKV gaf de voorsprong niet meer uit handen al wist Helios nog wel tot 16-16 te komen. OKV gaf weer even gas en de goed leidende scheidrechter eindigde de wedstrijd met en 18-16 winst voor OKV. Een mooie eerste wedstrijd. Anouk 1, Colin 1, Jochem 3, Guido 3, Jente 5, Denise 2, Nadia 2, Jasper 1.