OFC in slotfase nog onderuit

OOSTZAAN - OFC verloor de topper tegen Goes met 2-1. In de 94e minuut kon de thuisploeg nog de volle winst pakken. Het team van trainer Eric Heerings had over pech niet te klagen want er waren ook nog twee rode kaarten gevallen.
Beide ploegen waren vooraf vol vertrouwen, en dat was terecht want ze waren nog ongeslagen. OFC begon sterk en wist de tegenstander onder druk te zetten. Reda Kharchouch wist al snel een goede kans te creëren, even later liet Roi Momo zijn klasse zien. Na iets meer dan twintig minuten kon de thuisploeg sterker worden en waren de teams even sterk. Na een half uur werd een aanvaller van Goes gevaarlijk en kreeg een duw van aanvoerder Bryan Oosterhoff. De arbiter bestrafte deze overtreding wel zeer zwaar en gaf direct rood en een strafschop. Direct daarna werd doelman Atam Koroglu verslagen door een goed genomen corner. De Oostzaners bleven met een man minder goed overeind. Na bijna een uur spelen kon invaller Mohamed Cherif, net twee minuten in het veld, koppend de gelijkmaker maken. OFC probeerde daarna nog een keer te scoren en liet goed spel zien. In de 71e minuut kreeg Soufiance Reclaoui zijn tweede gele kaart en mocht ook vertrekken. Ondanks twee man minder op het veld kreeg Goes de tegenstander niet tegen de grond. Cheriff kreeg vlak voor tijd zelfs nog een grote kans. OFC kreeg in de 94e minuut nog een klap te incasseren. Goes kreeg nog een vrije trap te nemen na een overtreding. De bal kwam uiteindelijk bij de linksbuiten en die kon 2-1 inkoppen. OFC treurde na afloop over de onterechte nederlaag. Het harde werken was niet beloond. Heerings hield terecht de moed er in. Hij wees er terecht op dat zelfs met negen man zijn team nog overeind blijft. OFC speelt komende zondag thuis tegen Blauw Geel ´38. Een tegenstander die tot op heden weinig indruk maakt in de Derde Divisie.