Bluetrainbikeclub bedwingt de Pyreneeën

  Nieuws
Op de Col du Tourmalet, de zestien fietsers en twee begeleiders. (Foto: aangeleverd)
Op de Col du Tourmalet, de zestien fietsers en twee begeleiders. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Vorige week zijn de vrienden van de Bluetrainbikeclub afgereisd om hun vele trainingskilometers in het vlakke en winderige Noord-Holland om te zetten in hoogtemeters van de Franse Pyreneeën. Zestien mannen uit Oostzaan en omgeving vertrokken per vliegtuig naar Toulouse, terwijl twee begeleiders met de volgbus, fietsen en foerage een dag eerder waren vertrokken. In een week tijd werd in totaal ruim 650 kilometer op de racefiets afgelegd, terwijl met aansprekende cols als de Hautacam, Tourmalet, Aubisque en Aspin ruim 17.000 hoogtemeters zijn bedwongen.
Een bijzondere prestatie, temeer omdat de groep dertien jaar geleden ook al in deze bergachtige omgeving heeft gefietst en ondanks de huidige leeftijd van gemiddeld 53 tot 64 jaar, de fietsafstand en hoogtemeters vrijwel gelijk zijn gebleven. Dit jaar was extra bijzonder en emotioneel, aangezien 28 april de vaste begeleider van deze groep, Ton Verwer, op 75-jarige leeftijd plotseling is overleden. Ton was altijd de grote animator en verzorger bij de tochten van deze vriendengroep in de Europese berggebieden, een echte 'Chef de Mission'. Hij zorgde, samen met zijn schoonzoon Johan de Jong, dat het de mannen met eten en drinken aan niets ontbrak en was op tijd bij de hotels om kwartier te maken. Ook dit jaar zou hij de groep met veel plezier begeleiden, helaas is hem dat niet gegund. De groep heeft Ton op gepaste wijze herdacht op de top van de Tourmalet. Voor de reis werd een speciaal herinneringstenue verstrekt, met dank aan Marianne en Wijbrand Schouten. Ton zal in deze vriendengroep altijd in dierbare herinnering blijven. Op de foto het herdenkingsmoment.
De vriendengroep dankt Johan de Jong en Bob Terweij voor hun fantastische begeleiding dit jaar. Op naar een volgende rit in 2020. Alle fietsverhalen zijn terug te lezen op de website: www.bluetrainbikeclub.nl.

Meer berichten