Vloggende Oostzaanse

  Nieuws
Lindsey Rose Daman. (Foto: aangeleverd)
Lindsey Rose Daman. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Lindsey Rose Daman is een 21-jarige Oostzaanse rechtenstudent. Naast haar studie is zij actief als Rechtspraak Reporter. Daarmee maakt Lindsey onderdeel uit van een project van de Rechtspraak om jongeren beter te informeren over de rechtspraak in Nederland. De jongeren van nu zijn ontzettend actief op sociale media en dat is dus ook de plek waar Lindsey de jongeren probeert te bereiken. Met behulp van blogs en vlogs vertelt zij haar volgers op Youtube, Facebook en Instagram over de ins en outs van het recht.
Op haar blog worden teksten over haar ervaringen gepubliceerd. Via haar vlogs neemt Lindsey de kijkers mee met haar bezigheden. Vloggen is een redelijk nieuw fenomeen en erg populair onder de jongeren. Een vlogger neemt de kijkers mee in het dagelijks leven door zichzelf te filmen gedurende de dag. "Vloggen is een leuke manier om wat meer van jezelf te laten zien aan de kijker. Het was in het begin wel lastig om zomaar op straat de camera te pakken en jezelf te filmen, maar daar ben ik inmiddels wel aan gewend geraakt. Nu vind ik het vooral heel erg leuk om video’s te maken", vertelt Lindsey.
Ze maakt video’s over actuele rechtszaken en interviews, maar vlogt bijvoorbeeld ook over een bezoek aan de rechtbank. "Ik heb bijvoorbeeld gefilmd bij de open dag van het gerechtshof Amsterdam en dat is een hele leuke video geworden! Zo is te zien dat wij als Rechtspraak Reporters onderling lol hebben omdat we per ongeluk opgesloten komen te zitten achter de beveiligde deuren van het hof, maar komt ook een beveiliger aan het woord waarbij hij vertelt over zijn werk." Haar favoriete video gaat over een interview met een strafrechter die een week lang een enkelband heeft gedragen. "Deze rechter wilde weleens meemaken hoe zo’n enkelband voelt, aangezien hij normaal gesproken juist degene is die anderen het dragen van een enkelband oplegt. Conclusie van het experiment? Hij was blij dat de enkelband weer af mocht. Ik vind het erg leuk om op deze manier een kijkje te kunnen nemen achter de schermen bij de rechtbanken. De mogelijkheden zijn eindeloos." De belevenissen van Rechtspraak Reporter Lindsey zijn te volgen via @rosevanhetrecht op Instagram, Youtube en Facebook.

Meer berichten