`We kunnen stunten tegen Emmen` - Deniz Aslan ziet OFC voor de beker met strafschoppen winnen
  Nieuws

OFC'er Deniz Aslan ziet kansen in de beker tegen FC Emmen. (foto Rob Beense)
OFC'er Deniz Aslan ziet kansen in de beker tegen FC Emmen. (foto Rob Beense) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Heel OFC is er klaar voor: de bekerontmoeting met FC Emmen komende donderdag (aanvang 17.00 uur) kan beginnen. Immers, in Oostzaan houden ze wel van een stunt tegen de promovendus uit Drenthe. Maar of dat er in zit, zeker na de afstraffing tegen Jong Volendam afgelopen zaterdag (1-3 nederlaag) voor de competitie, is nog de vraag.

Wordt het inderdaad een heet avondje voor ‘de revelatie’ uit de Eredivisie of is het grootspraak in Oostzaan? Als iemand daar antwoord op kan geven, is het Deniz Aslan. Hij verdedigde twee seizoenen terug nog de clubkleuren van Emmen. De OFC’er ziet wel degelijk kansen voor zijn ploeg en heeft daar zijn beweegredenen voor. “In een bekerontmoeting is alles mogelijk. Het gaat over één wedstrijd. Het is alles of niets”, zegt de 29-jarige voetballer. “We hebben bovendien het thuisvoordeel. Daarnaast moet Emmen winnen. Als zij dit niet doen, hebben zij het slecht gedaan. Wij daarentegen hebben niets te verliezen. Ik zie ons wel stunten hoor. Er lopen bij ons voorin enkele technisch begaafde voetballers, die het op hun heupen kunnen krijgen. Zij kunnen best wel eens het verschil maken.”
Aslan zelf zal de bekerwedstrijd vanaf de kant moeten toezien. Een vervelende breuk aan zijn pols en ellepijp, opgelopen in de voorbereiding, betekent ruim drie maanden in de lappenmand. Hij verwacht pas na de winterstop weer inzetbaar te zijn. “Natuurlijk is dit flink balen. Ik had graag gestaan tegen Emmen. Met zeven jongens die nu wekelijks in de basis verschijnen, heb ik nog samengespeeld.”
Het is niet de eerste keer dat Aslan een zware blessure heeft. De ervaren verdediger heeft in zijn periode bij Emmen een liesbreuk gehad die hem een half jaar zoet hield. “In dat ene seizoen brak ik na de winterstop door. Ik speelde een reeks goede wedstrijden. Maar tegen het einde van dat voetbaljaar kreeg ik problemen met mijn lies. Het bleek later een liesbreuk. Emmen verlengde daardoor mijn contract niet. Ik keerde terug naar het westen en revalideerde bij een bevriende fysiotherapeut. Alles bij elkaar heeft mij dat dik zes maanden gekost. Via Yuri Rose, die hier vorig seizoen nog als trainer werkte, ben ik bij OFC beland.”
En donderdag dus komen zijn oude makkers naar Oostzaan. Aslan verheugt zich op het treffen. ''Misschien maak ik vooraf nog een praatje met hen. Daarna is het echter over en kruisen wij de degens. Wat het gaat worden? 2-2, vervolgens slaan wij toe in de penaltyreeks."

Meer berichten