Nipt verlies voor OKV

  Nieuws
OKV verliest nipt (Foto: TvI)
OKV verliest nipt (Foto: TvI) (rodi.nl)

OOSTZAAN - OKV ontving zondag 30 september de lager geplaatste DKV uit Amsterdam. Om los aan de kop te komen moest OKV winnen. DKV was uiteraard ook gebrand op een overwinning.

OKV begon de wedstrijd mat en keek na drie minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de opening score van Nadia met een bal van halve afstand bracht DKV de stand naar 1-4. Collin van afstand en Nadia achter de korf brachten de stand naar 3-6. De time out werd gebruikt met oppeppende woorden en OKV wist enigszins de draad weer op te pakken. Jente van halve afstand, Annouk van verre afstand en Denise met een afstand schot bracht de stand naar 6-7, en dus is nog niets verloren. OKV miste weer even de felheid en liet de teugels een beetje vieren. DKV speelde erg fysiek, iets waar OKV even niet mee om wist te gaan. DKV wist uit te lopen naar 6-11. Met een strafworp van Jasper, afstand schoten van Anouk en Collin en een bal achter de korf ging OKV met 10-11 de rust in.
Na de woorden van de coaches werd het spel hervat. Een strafworp van Nadia, een omdraaibal van Jochem, een strafworp van Denise en Guido van Afstand wist OKV voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te komen, 14-13. Nadat Annouk met een mooi afstandschot de stand op 15-13 bracht, pakte DKV de voorsprong terug,15-16. Met Annouk van afstand en Denise van halve afstand kwam OKV weer op voorsprong. Het publiek beleefde een mooie korfbalwedstrijd waar nog van alles kon gebeuren. Na een strafworp van Nadia werd de stand 18-18 en met nog twee minuten op de klok was het DKV die de min of meer niet verdiende voorsprong wist te behouden tot het eind van de wedstrijd, 19-20.

Meer berichten