Grote winst voor OFC

OOSTZAAN - OFC heeft goede zaken gedaan door met 5-0 van JVC Cuijk te winnen. Door deze zege stijgt het team van trainer Eric Heerings naar een gedeelde tweede plek in de Derde Divisie.

OFC begon in de eerste helft direct goed. Er kwamen al snel wat kleine kansen. Na een klein kwartier spelen kon Tom Noordhoff de openingstreffer scoren. Niet veel later werd Reda Kharchouch in het strafschopgebied vastgehouden en de arbiter gaf de dader rood en wees naar de stip. Kharchouch schoot de bal niet goed in en de tegenstander bleef nog even op de been. Het lukte de thuisploeg niet om in het eerste bedrijf verder uit te lopen. Heerings maakte zich er niet druk om want hij wist dat de druk op de tegenstander steeds groter zou worden. In de tweede helft kreeg de doelman van OFC amper iets te doen. Cuijk kon weinig anders dan stug verdedigen. Na bijna een uur spelen kon Khardouch de stand op 2-0 brengen. Cuijk protesteerde heftig wegens vermeend buitenspel maar de man in het zwart ging er niet op in. Enige minuten later gaf Noordhoff de bal op maat aan Rachid El Yaakoubi. De invaller bedacht zich geen moment en besliste het duel. Twee minuten later kon een andere invaller, Mohamed Ajnane met een afstandsschot de volgende treffer scoren. In de slotfase wist Kharchouch zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken. Noordhoff was na afloop een tevreden man. "We doen goede zaken door zo fors te winnen. We wisten elkaar goed te vinden en zijn op de goede weg. Volgende week uit tegen ADO ´20 gaan we ook weer voor de volle winst."