Bent u ook begluurd?

  Nieuws
Ook begluurd? (Foto: aangeleverd)
Ook begluurd? (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Via Kompas heeft de Huurdersvereniging Oostzaan (HVO) laten weten dat er een mogelijkheid is om een terugvordering op de extra huurverhogingen - de zogenaamde gluurverhoging - in de periode 2013 tot en met 2016 te verkrijgen. Inmiddels heeft de belastingdienst tegen de uitspraak van de rechtbank hoger beroep aangetekend.
Aangezien er nogal veel vragen van huurders bij de Nederlandse Woonbond binnen kwamen over de inkomensafhankelijke huurverhoging heeft de Woonbond een uitgebreid en begrijpelijk artikel op haar website geplaatst (https://www.woonbond.nl/huren-en-recht/rechtszaak-gluurverhoging/veelgestelde-vragen-gluurclaim).
In genoemd artikel wordt de huurder geadviseerd om niet alleen de belastingdienst aansprakelijk te stellen maar ook de woningcorporatie respectievelijk de vereniging. Hiervoor heeft de Woonbond een modelbrief opgesteld die men via het betreffende artikel kan downloaden. Mocht iemand die mogelijkheid niet hebben, geef dit even door aan de Huurdersvereniging Oostzaan, per adres; Jacob Corneliszstraat 5, 1511 BN Oostzaan en de HVO zorgt er voor dat de aanvrager de modelbrief ontvangt of per e-mail via huurdersverenigingoostzaan@gmail.com.

Meer berichten