Versmarkt Oostzaan - Nieuwe naam, oude traditie

  Nieuws
Wie wint deze goed gevulde 'vers' kist. (Foto: JWvD)
Wie wint deze goed gevulde 'vers' kist. (Foto: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Sommigen staan er al jaren, anderen komen net kijken. Maar ze vallen allemaal in het pulletje en zien elkaar graag op de vrijdag. De oudgedienden, Bakkerij 't Stoepje met Zeger Heek en Kaasspecialist Sjaak Merkens zijn bekende gezichten in het dorp en ze kennen alles en iedereen en weten de dorpelingen het laatste nieuws te vertellen. Later schoof Thomas Meester aan met zijn Zeevishandel. Verse vis en heerlijke visgerechten. En de haring schoongemaakt terwijl je erbij staat.
De Noterij is een vrij recente marktkraam met een enorme hoeveelheid aan heerlijkheden, van de pinda tot de walnoot en van de krent tot de rozijn. En alles versgebrand, verser kan gewoon niet. Dat geldt overigens ook voor de staven van Zeger, altijd warm en minimaal 21 centimeter. Dat is puur genieten. De planten van Wim is de nieuwste aanwinst op de vrijdagmarkt. Prachtige superplanten voor alle klanten. En Wim heeft al menig dameshart gestolen met zijn winterharde violen. De kaasspecialist Sjaak staat bekend om zijn enorme variëteit aan kazen en aanverwante zaken. Met de kaas van Sjaak is het altijd raak.
En omdat ze het samen zo goed kunnen vinden hebben ze een nieuwe naam bedacht: Versmarkt Oostzaan. Op hun Faceboekpagina: Versmarkt Oostzaan staat altijd het laatste, verse nieuws. En wie deze pagina deze week 'liked' maakt kans op een prachtige gevulde versmand/kist, samengesteld door bakkerij 't Stoepje, Kaasspecialist Sjaak Merkens, de Zeevishandel, de Noterij en de Planten van Wim. Vanzelfsprekend is alles vers! De versmarkt Oostzaan staat er elke vrijdagmorgen, de Zeevishandel blijft staan tot vrijdagmiddag 18.00 uur. En op de markt is de euro nog steeds het meeste waard!

Meer berichten