Nieuwe inwonersavond druk bezocht

  Nieuws
Nieuwe inwoners van Oostzaan. (Foto: JWvD)
Nieuwe inwoners van Oostzaan. (Foto: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Dat Oostzaan een geliefde woonplek is, was al duidelijk. Jaarlijks komen er vele mensen bij in het dorp, ook dit jaar zo'n veertig. Het was de eer aan burgemeester Rob Meerhof om deze nieuwe inwoners toe te spreken, maar niet nadat ze met alle egards waren ontvangen door Angela Uijtewaal.
De burgemeester vertelde het een en ander over het mooie dorp Oostzaan, met haar eigen lokale krant Kompas, een eigen raad en een eigen college. Dat was het moment dat hij het woord over gaf aan Niels Bonenkamp en Rosemarijn Dral, beiden wethouder. Ook zij roemden het dorp van voormalig kaper Claes Compaen, schilder Jacob Cornelisz van Oostzanen en grutter Albert Heijn. Daarna was het de beurt aan Jan de Waal, historisch schrijver van en over alles wat Oostzaan bezat, bezit, verloor en won.

Speeddaten

Een van de aller leukste dingen tijdens zo'n avond is het speeddaten met de burgemeester en wethouders. En dat wordt dan ook fanatiek gedaan. Lokale zender Radio 9 maakte opnames en uiteindelijk werd de avond afgesloten met een kleine borrel, een zeer korte impressie van de musical Claes Compaen (de musicalafdeling van Bel Canto was aan het repeteren) en wat handige gadgets (waaronder de Oostzaanse vlag) en historische uitgaven, die als presentjes mee naar huis gingen.

Meer berichten