Loterij moet Nationaal Wielersport Museum mogelijk maken

  Nieuws
Tekening van de gewenste aanbouw. (Afbeelding: aangeleverd)
Tekening van de gewenste aanbouw. (Afbeelding: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Eindelijk schijnt de finish in zicht te komen. In Oostzaan, op de rand van recreatiegebied Het Twiske en onder de rook van Amsterdam. Dat moet de plek worden waar Nederland dan haar eigen en enige Nationaal Wielersport Museum (NWM) gaat krijgen. Initiatiefnemer Gerrie Hulsing is al een flink aantal jaren 'onderweg' om dit project te realiseren. Na een aantal debacles komen nu positieve klanken boven en zijn er de nodige, belangrijke stappen gezet.
Eén van die stappen is het creëren van een budget. De stap om fondsen te werven kon pas gezet worden als er in de plannen iets concreets te melden viel. Dat stadium is nu bereikt. Er is een nieuwe stichting opgericht (de grote molen) die fondsen gaat werven en beheren. Vanuit deze stichting is inmiddels een grote loterij gestart die moet bijdragen tot het verwerven van een budget. Dat is nodig om het museum in te richten en aan te kleden. Het 'lot' bracht de Sporthal van Oostzaan en de Stichting NWM tot elkaar. De sporthal schreeuwde om nieuwe impulsen en het museum om een locatie. Na wat brainstormen ontstond het idee om de sporthal een bredere sportmaatschappelijke functie te geven waarin het multifunctionele karakter meer en krachtig tot uiting komt. Daartoe is er een plan ingediend bij de Stichting Sporthal Oostzaan om een aanbouw te realiseren, van waaruit meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden.

Plan

Naast het Nationaal Wielersport Museum zal er ook onderdak zijn voor paramedische functies zoals (sport-) fysiotherapie en vitaliteitscoaching. Op WATT-bikes kan men zelf zijn/haar vermogen meten. In een werkplaats wordt gesleuteld aan de fietsen in de collectie, maar zullen tevens doe het zelf-workshops plaatsvinden en eventueel reparaties voor derden. Ook de verhuur van fietsen gaat deel uitmaken van het plan, net zoals de mogelijkheid om E-bikes te testen. Fietslessen zullen aangeboden worden. Een informatiepunt van de VVV, een Toeristische Overstap Plaats (TOP) en een oplaadpunt voor E-bikes, en tot slot het verhuren van een ruimte voor vergadering of presentatie zullen het plan een totaalbeeld geven.
FietsFanPas

De loterij is een heel bijzondere. Met name ook vanwege het feit dat deze loterij alles beslissend is om het enige, échte Wielersport Museum van Nederland te realiseren. Voor 30 euro koopt men een lot - de FietsFanPas - die tevens een jaar lang, zo vaak als ment wil, als gratis toegangsbewijs dient. Naast de gratis toegang zijn ook vele andere prijzen te winnen waaronder maar liefst tien fietsen naar eigen keus van uitvoering en merk ter waarde van 2000 euro. Alle informatie over de loterij is te vinden op www.degrotemolen.nl.

Meer berichten