Compaen verdient bowlingavond

Kevin de Jong. (Foto: Tjerk Laan)
Kevin de Jong. (Foto: Tjerk Laan) rodi.nl

OOSTZAAN - De strike in de vijfde set (4-15) paste perfect in het vooruitzicht van een bowlingavondje voor de spelers van Compaen. Trainer/coach Johan van Zelderen maakte dat namelijk als inzet voor een gewonnen wedstrijd bij Revoc in Reuver. Als pins op de baan kegelden de Oostzaners hun tegenstanders omver. De bizarre eindstand in de beslissende fase paste volledig in de wedstrijd die sowieso al uiterst merkwaardige setstanden kende.
Via twee keer 17-25 nam Compaen een voorsprong van 0-2, om die met eveneens grote marges via twee keer 25-18 weer te verspelen. Uiteindelijk kwam het dus toch allemaal nog goed. Alles viel op zijn plek voor Compaen in de vijfde set en Revoc, door middel van twee achtereenvolgende promoties opgeklommen naar de eerste divisie, was volslagen kansloos. Met de eindstand van 2-3 haalden de Oostzaners de eerste uitzege van het seizoen binnen.
Het was voor Compaen gelijk al het laatste deel van het Limburgse drieluik dit seizoen. Na Meijel en Voerendaal was Reuver aan de beurt. Het werd een wedstrijd met pieken en dalen van beide kanten. Mooie aanvallen werden afgewisseld met stomme fouten. Compaen had over het geheel genomen iets minder missers en won dus terecht. In de eerste set was er een sleutelrol voor Kevin de Jong. Vooral door zijn toedoen ging het van 14-12 naar 14-17. De breedte van de selectie werd in de slotfase nog eens bewezen toen ook wisselspeler Koen van de Wetering met de service het spel van de thuisploeg ontregelde. Max van Straten liet op de perfecte setups van Koen Baas kanonskogels uit zijn machtige bovenarmen komen en was daarmee goed voor acht punten. Ook de definitief als diagonaalaanvaller geposteerde Allard Rieuwers had een prima inbreng. Van Straten leidde ook het verval in de derde set in. De blokkering van Revoc kreeg hem in de smiezen en Compaen wist daarop de alternatieven in de aanval niet uit te spelen. Kevin de Jong ging halverwege het spel verdelen, maar dat bracht ook geen verbetering. De opportunistisch spelende thuisploeg rook haar kans. Na een voorsprong van 6-9 in de vierde set leek er bij de Oostzaners helemaal niets meer te lukken. Het was allemaal heel matig, waarna in de vijfde set ineens weer de ommekeer kwam. Komende zaterdag treft Compaen om 18.00 uur in Sporthal Oostzaan de streekgenoten van Zaanstad 2.