100-jarige brengt honderden huurders op de been

  Nieuws
Voorzitter Jaap de Dood is trots op zijn woningbouwvereniging. Het musicalkoor van Bel Canto zong een hymne voor Oostzaan. Alleskunner Frank Geisink zorgde voor pure gezelligheid. (Foto's: JWvD)
Voorzitter Jaap de Dood is trots op zijn woningbouwvereniging. Het musicalkoor van Bel Canto zong een hymne voor Oostzaan. Alleskunner Frank Geisink zorgde voor pure gezelligheid. (Foto's: JWvD) (rodi.nl)


OOSTZAAN - De kerk zat stampvol, de theaterzaal van de KunstGreep was een waar danspaleis en in de Try-Out kon men over de koppen lopen. De WOV vierde feest en dat zou men weten ook. In de kerk was het grotendeels luisteren en genieten. Een soort muzikaal onderonsje met Excelsior, Crescendo, Loek Halverstad, Marsha and Friends, het Popkoor van Bel Canto en het musicalkoor van Bel Canto.
Door Jack Woestenberg-van Dalen
In de theaterzaal was het booming met Dancing Days, DJ yOzaan en Funky D. Beneden in de Try Out zorgden Elly en Simon Hottentot, de Twiskenootjes en Frank Geisink voor de smakelijke muzikale afwisseling. Het was er niet gewoon druk, het was stampvol. Goed voor de dorstige kelen overigens, want het was er ook nog eens bloedheet. Ook de horeca op het Kerkplein deed mee aan de feestvreugde.


Toespraken

Om half acht werd de goegemeente genood om het glas te heffen. Alle notabelen, in welke functie ook, gaven acte de présence. Als eerste spreker nam Jaap de Dood het woord. Honderd jaar geleden bij de oprichting deed een naamgenoot van hem dat. Jaap stond stil bij het feit dat de vereniging 100 jaar bestaansrecht heeft en dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Paul Möhlmann sprak als voorzitter van de Raad van Commissarissen en vertelde iets over de historie. Niet heel erg ongewoon, want hij is tevens de voorzitter van de Oudheidkamer. Wethouder Rosemarijn Dral stond hooggehakt even stil bij de goede samenwerking tussen gemeente en woningbouwvereniging. Precies honderd jaar geleden, op 9 november, werd de woningbouwvereniging opgericht door een aantal heren van min of meer behoorlijk aanzien. Sociale woningbouw bleek nodig, ook in Oostzaan. En nu, honderd jaar later, heeft de WOV bijna een kwart van alle woningen in Oostzaan in haar bestand. Een knappe prestatie, want de vereniging heeft een behoorlijk aantal crisissen overleefd. Er zal de komende jaren echter nog een hele hoop moeten gebeuren wil men de kwaliteit kunnen handhaven, denk daarbij aan energieneutraal, gasloos en isoleren. Een nobele taak voor een vereniging die ondanks haar leeftijd springlevend is.

Meer berichten