Gezelligheid troef in de Lishof - Laat het rad maar draaien

  Nieuws
Koopjes en het Rad van Avontuur. (Foto's: JWvD)
Koopjes en het Rad van Avontuur. (Foto's: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Een lekker bakkie koffie, een advocaatje met slagroom of een broodje warme beenham, het was er weer allemaal tijdens de najaarsmarkt in Evean Lishof. Het is een ware belevenis voor de bewoners van de Lishof en een uitje voor de Oostzaners. De echte gokkers zitten achteraan, bij het Rad van Avontuur en de plankjes vinden grif aftrek, er hoeft niet mee geleurd te worden.

Dat is niet echt verwonderlijk, want de prijzen liegen er niet om en uiteindelijk gaat iedereen naar huis met goedgevulde tassen. Niet alleen van de gewonnen prijzen overigens. Want er kan naar hartenlust geshopt worden. Schoenen in alle maten voor de heren en de dames. Heerlijke pantoffels, prettig gebreide sjaals of ander ambachtelijk gemaakt handwerk. Siervoorwerpen, sieraden. Eigenlijk teveel om op te noemen. En het is natuurlijk goed voor de sociale contacten.

Feest der herkenning

Ook mevrouw Wuijts was weer van de partij, deze keer begeleid door haar schoonzoon Hans. Haar dochter Annemarie had het te druk met de organisatie en kon slechts vluchtig even een smakkerd komen brengen. Want ja, het Rad moest draaien en dochterlief hielp mee om de prijzen te verdelen, samen overigens met een groot aantal andere vrijwilligers die deze dag tot een hoogtepunt brengen. En dat is goed voor de kas, want alle inkomsten komen weer ten goede aan de bewoners. En zo is het kringetje dan rond en volgden er nog vele rondjes Rad, 40 plankjes per keer, bij grote drukte zelfs 60.

Meer berichten