Weihnachtsfest in Oostzaan

  Nieuws
(Foto: Weihnachtsfest Oostzaan)
(Foto: Weihnachtsfest Oostzaan) (rodi.nl)

OOSTZAAN - De winterse buitenverlichting hangt al een aantal weken in het centrum van Oostzaan en de winkeliers hebben hun assortiment aangepast voor de decemberperiode. Ook op muzikaal vlak is er het nodige te doen. Wie zichzelf op een gezellig avondje uit in eigen dorp wil trakteren kan zaterdag 22 december bij Excelsior terecht voor een Weihnachtsfest.
Excelsior heeft vanwege haar medewerking aan het traditionele Nieuwjaarsconcert de afgelopen jaren geen kerstoptreden verzorgd. In de voorbereiding viel het vaak niet in te plannen om ook nog een kerstrepertoire in te studeren. Nu het Nieuwjaarsconcert een blijvende traditie lijkt te zijn geworden en het bij een aantal leden toch weer begon te kriebelen om iets met kerst te willen doen is hier in de jaarplanning voldoende rekening mee gehouden. Sinds het najaarsconcert repeteert het orkest nu voor zowel kerst als Nieuwjaar.
Op het programma staat uiteenlopende muziek die door de fanfare, onder leiding van dirigent Arnold van 't Ent, en diverse kleinere ensembles uit de eigen gelederen wordt uitgevoerd. Wat voor muziek bezoekers precies naast de traditionele 'Christmas Carols' kunnen verwachten houden de muzikanten nog even in het duister. Zij verrassen het publiek en elkaar graag ter plekke met hetgeen zij hebben ingestudeerd. Er is in elk geval voor gekozen om het programma luchtig te houden. Kerst draait immers ook om gezelligheid en ontmoeting. Daarvoor ruimen de muzikanten zaterdag 22 december voldoende tijd in. Ter ondersteuning van de sfeer worden deze avond de hapjes en drankjes ook in stijl geserveerd.
Het Weihnachtsfest vindt zaterdag 22 december om 19.30 uur plaats aan Twiskeweg 103 in Oostzaan en de entree is gratis.

Meer berichten