Oostzaanse wensen vervuld

  Nieuws
De koffietafel. (Foto: Pim Beudeker)
De koffietafel. (Foto: Pim Beudeker) (rodi.nl)

OOSTZAAN - In de hal van het gemeentehuis Oostzaan stond van 13 december tot 2 januari een wensenboom. Inwoners van Oostzaan kregen de gelegenheid een wens voor een andere inwoner of voor zichzelf te doen. Dit initiatief is tot stand gekomen omdat de wekelijkse koffie-inloop op dinsdag niet door kon gaan, dat was namelijk Nieuwjaarsdag. Daarom werd de koffie-inloop verschoven naar donderdag 3 januari. Om deze donderdag wat extra cachet te geven werden tijdens deze koffie-inloop door wethouder Niels Bonenkamp de wensen bekend gemaakt.
Er zijn 24 wensen in de boom gehangen. Helaas waren een aantal wensen voor de Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) niet te realiseren. Zo was daar een wens van een scholiere om een voldoende voor haar Cito-toets te krijgen. Er waren buren die een leuke man voor hun buurvrouw wilden. En er was een wens om alle trottoirs rollator vriendelijk te maken. Dit soort wensen, hoe goed ook bedoeld, werden vooraf uit de ingediende wensen gehaald. Uit de overige wensen werden er drie door het bestuur van de SHO gekozen. Deze drie werden door wethouder Niels Bonenkamp bekend gemaakt en waar mogelijk direct aan de betrokkenen gegeven.
Iemand die de wekelijkse koffie inloop op dinsdag verzorgt kreeg een levensmiddelenpakket. Een inwoonster van Oostzaan wilde heel graag koekjes bakken met haar kleindochter om haar al haar kennis en materialen aan haar kleindochter over te dragen. Hiertoe kreeg zij een mand met ingrediënten. En van een kleinzoon was de wens om zijn opa een slagroomtaart te geven omdat hij altijd de koekjes van opa op eet. Ook deze wens is gehonoreerd. Niels Bonenkamp besloot met aan te geven dat dit een ontzettend leuk initiatief was om mensen nog een keer in het zonnetje te zetten of voor hen een kleine wens in vervulling te laten gaan. Verder wenste hij iedereen het allerbeste voor 2019.

Meer berichten