Items die onmisbaar zijn tijdens het EK: De ultieme ‘Oranje’ survival kit

Oranje
Het kan niet gek genoeg. Draag altijd iets van Oranje of stop extra attributen als kleding, zonnebril en hoed in je tas.
Het kan niet gek genoeg. Draag altijd iets van Oranje of stop extra attributen als kleding, zonnebril en hoed in je tas. (Foto: van der Steen)

De ‘Oranje’ reclames vliegen je om de oren, oude voetbal-hits worden weer van stal gehaald. Bondcoach Frank de Boer heeft de selectie bekendgemaakt. De EK voorbereidingen zijn in volle gang! Kriebelt het bij jou ook al? Heb je al ideeën waar en hoe jij de wedstrijden van het Nederlands elftal gaat bijwonen? Waar je ook gaat kijken, een ‘Oranje ‘survivalkit heb je altijd nodig. Wij zetten op een rijtje welke musthaves je altijd paraat moet hebben.

Oranje kleding en accessoires

Nergens in de wereld zijn supporters zo trouw aan het nationale elftal als Nederland. Je herkent ze gelijk, namelijk aan de kleding. Of we nu in het stadion zitten, in de kroeg of thuis. Oranjekleding en accessoires zijn onmisbaar. Draag dus behalve kleding ook een hoed of pet, armbanden, kettingen en of sjaals. Denk ook aan scheidsrechterfluitjes, rare zonnebrillen en een megafoon. Alles is geoorloofd tijdens het EK. Neem altijd extra mee! Want het kan zijn dat je tijdens de wedstrijd uit enthousiasme wat verliest. 

Smink

Onze gezichten zijn vaak uitgedost met oranje schmink. Of de vlagkleuren rood, wit en blauw zijn sierlijk op de wangen getekend. Het kan zijn dat je schmink door te zweten, want de wedstrijden kunnen ontzettend spannend zijn, gaat uitkopen. Dus, neem altijd schmink mee! Fatsoeneer je op het toilet en je kunt er weer de hele avond tegenaan.

Drank en....

Als je in de kroeg kijkt, hoef je natuurlijk niet je eigen drank mee te nemen. Ga je bij iemand thuis kijken, neem dan voor de zekerheid altijd een drankje mee. Want je moet drinken tijdens de wedstrijd. Neem zelf een lekker biertje of ander drankje mee, wat jij lekker vind. En vergeet ook niet een bieropener mee te nemen. Liefst wel een oranjekleurige.

Neem je telefoon mee

Wat altijd in je ultimate survivalkit moet dragen is je telefoon. Maak selfies tijdens de wedstrijd of leg de prachtige momenten met je vrienden voor de buis vast. App of bel naar die vriend of vriendin die er niet bij kan zijn. Leg alles vast voor het nageslacht.

Schmink jezelf van te voren of laat het doen. Neem een setje mee voor als het uitloopt tijdens de wedstrijd.
Neem je rugzak mee, want je moet genoeg bij je hebben om de wedstrijden bij te wonen.