Het schot klinkt; de lopers zijn weg.
Het schot klinkt; de lopers zijn weg. ((Foto: Aangeleverd))

Vijftiende dnata Haarlemmermeerrun

  Sport

HOOFDDORP - De vijftiende dnata Haarlemmermeerrun start over zeven weken, op zondag 1 september. De organisatie draait op volle toeren om er weer een geslaagd evenement van te maken.

De start en finish zijn in het mooiste honkbalstadion van Nederland, van Hoofddorp Pioniers, in Park21 in Hoofddorp. Elke honderdste voorinschrijver maakt kans op een kadobon. Ook dit jaar kan de dnata Haarlemmermeerrun rekenen op steun van vele sponsoren. Met dnata als hoofdsponsor en Witte Weekblad / HCnieuws als sponsor van de Jeugdloop, Univé als afstandssponsor voor de 5 km, CTS GROUP voor de 10 kilometer en Multitankcard voor de halve marathon.

De dnata Haarlemmermeer Run start met een G-Run en Witte Witte Weekblad / HC nieuws jeugdlopen over 1200 meter, gevolgd door de Univé 5 kilometer (11.00 uur), de Multitankcard Halve Marathon (12.00 uur) en de CTS GROUP 10 kilometer (12.30 uur). Bijzonder bij de dnata Haarlemmermeer Run is de vliegende start van de 5 kilometer. De uitgezette route is namelijk iets groter dan 5 kilometer en om de afstand exact te krijgen, lopen de deelnemers eerst circa 500 meter achter een Jeep aan. Wanneer deze weggaat, start de 5 kilometer echt.

Ieder jaar doen meer bedrijventeams mee. Een team bestaat uit vier tot 6 personen. Dat kunnen mensen zijn van eenzelfde bedrijf, collega's, maar ook zakenrelaties. Zij kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 of 15 kilometer.

Vrijwilligers

Meehelpen als vrijwilliger bij de dnata Haarlemmermeerrun, dat kan. De organisatie zoekt met name verkeersregelaars. Aanmelden: www.haarlemmermeerrun.nl/vrijwilligers.

De dnata Haarlemmermeer Run richt zich op recreatieve lopers uit de regio Zandvoort, Leiden en Amsterdam, maar er zijn lopers uit heel Nederland en ook diverse teams uit het buitenland. Het parcours loopt door de wijken en het groen van Hoofddorp. Op het Floriadeterrein lopen de deelnemers langs de 42 meter hoge Big Spotters Hill. De sfeer is altijd ontspannen en gezellig. Naast een aandenken zijn er leuke extra's voor elke finisher. De organisatie rekent op een kleine tweeduizend deelnemers.

www.haarlemmermeerrun.nl

Meer berichten