Open tuinendag

  Uit

OOSTZAAN - Dit jaar organiseert Tuinen van Oostzaan de open tuinendag niet in juni maar zondag 5 mei, van 10.00 tot 17.00 uur. Voor mensen die zin hebben in een leuke tocht door het dorp van tuin naar tuin.

De bedoeling van open tuinendag is volgens de organisatie om gezellig een beetje rond te struinen en kijken wat een ander in de tuin doet. Misschien een stekje scoren of een leuk idee opdoen. De eigenaars zijn geen hoveniers, maar tuinliefhebbers, zij laten graag iedereen zien wat ze zoal doen.

Hoewel het al vroeg in het jaar is, zijn er al mooie vroege bloeiers, overal komen groene blaadjes boven de grond en allerlei zaaisels staat in de kas. Beestjes, bijen en wespen zijn druk in de weer met nestjes en extra vlinderplanten zijn helemaal hot. De organisatie probeert ieder jaar weer nieuwe dingen te realiseren zodat het altijd weer leuk is om te komen kijken. Buiten de tuinen is er meer creativiteit: er is een workshop, twee ateliers zijn toegankelijk, er is van alles te leren over beestjes in de tuin en kunst en creativiteit met naald en draad. Daarnaast doen dit jaar drie nieuwe deelnemers mee, iemand met een enorme diepe tuin grenzend aan het Twiske met prachtige oude appelbomen, iemand met een passie voor alles wat krioelt en vliegt in tuinen en een rozenliefhebber met veel kennis en creativiteit.

Op de dag zelf zijn de tuinen te herkennen aan een vaandel bij de ingang en bij iedere deelnemer liggen flyers met een plattegrond van de route. De deelnemende tuinen zijn Kerkbuurt 34, 41, 42, 43, 45 en 93. Op het Zuideinde nummers 203 en 298 en Irisstraat 1. De toegang is vrij. Betreden is op eigen risico en slechts gedeeltelijk geschikt voor rolstoelen.

Meer berichten