NDSM Vrijhaven Koningsdag 2016
NDSM Vrijhaven Koningsdag 2016 ((Foto: Amerens Hedwich Photography))

NDSM Vrijhaven biedt feest en duurzaamheid

  Uit

NOORD - NDSM Vrijhaven viert dit jaar voor de negende keer Koningsdag op de NDSMwerf. Geen hoekje blijft onbenut, er is van alles te vinden. De grote kindervrijmarkt, volle bak dansen bij THESE GUYS, Bombascha of Habitat, oudhollandse spelletjes en uniek vertier. Het is een mogelijkheid om zaterdag 27 april de drukte van de Amsterdamse binnenstad te ontlopen, is er genoeg ruimte om te dansen, struinen, spelen en ontspannen.

Uiteenlopend programma

De restaurants en cafés op de NDSM-werf, waaronder Cannibale Royale, Noorderlicht en Pllek, dbieden een uiteenlopend programma vol bands, dj's en diverse kinderactiviteiten. Zowel IJver als NDSM Treehouse bieden een kijkje op hun nieuwe locatie. THESE GUYS bouwt een heus containerdorp voor hun gratis elektronic dance event en Trammeland heeft een eigengebouwde podium. De tropische hut van Habitat is te bezoeken, of het feestje bij SEXYLAND. Ook Karnieland is erbij; met zelfgebouwde kermisattracties weten ze iedereen weer te verrassen.

The King's Playground

Deze Koningsdag organiseert Street Art Today de vierde editie van het Kings Spray Street Art Festival als onderdeel van NDSM Vrijhaven. Meer dan twintig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland beschilderen vier enorme installaties van gestapelde zeecontainers. En ook The King's Playground is erbij. De studenten van ROC Amsterdam hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een area met onder andere sumoworstelen, Jenga XL, Wii en airvoetbal. Nieuwkomers zijn Danny's Prijzenpaleis, Het Festijn van Krijn, NDSM-Fuse en Groove Inc's Oldskool.

Duurzaamheid

Elk jaar ziet hoofdorganisator Stichting NDSM-werf de berg aan single use plastic groeien,daarom wordt het hard cup bekersysteem geïntroduceerd op NDSM Vrijhaven. Dat is geen
makkelijke opgave voor een gratis evenement op een open terrein tijdens een dag als Koningsdag. Daarom vraagt de organisatie begrip en medewerking van de bezoekers. Dit betekent dat elke bezoeker bij aankomst aan de bar eenmalig € 1,- betaalt voor een beker. Bij het verlaten van NDSM Vrijhaven kan deze geretourneerd worden voor € 0,50 bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Het is ook een idee om een eigen beker mee te nemen. Die worden zonder problemen gevuld en er valt net zo goed mee te proosten.

Een andere manier waarop NDSM Vrijhaven aandacht geeft aan duurzaamheid is met het aanbod in eten. Er is zoveel mogelijk voedsle dat lokaal, biologisch en vega(n) wordt geproduceerd. Daarnaast meldt Stichting NDSM-werf met trots dat NDSM Vrijhaven het tweede evenement in Amsterdam is, na duurzaamheidsvoorbeeld DGTL, dat geen gebruik maakt van vervuilende aggregaten.

Bovenstaande is slechts een greep uit het uitgebreide en gratis toegankelijke programma van NDSM Vrijhaven. Kijk voor het volledige programma op www.ndsmvrijhaven.nl.

Meer berichten