Hoogwoud in oorlogsjaren.
Hoogwoud in oorlogsjaren. ((Foto: aangeleverd))

Toneelspelers, bouwsjouwers, kappers en kaartverkopers gezocht

REGIO - De theatervoorstelling over 75 jaar vrijheid in Opmeer, gehouden van 30 april tot en met 5 mei 2020, wordt gehouden op het voormalig volkstuinencomplex bij het sport- en recreatieterrein De Weijver. De scènes spelen zich af in een nagebouwde legerplaats. In de voorstelling worden de verhalen van de WOII in de gemeente Opmeer vertelt.

Om dit prachtige locatieproject neer te zetten, moet veel gebeuren. Daarom wordt hulp gevraagd bij het verzamelen van de verhalen, bij het organiseren van de voorstelling en natuurlijk spelers voor de invulling van het verhaal in de legerplaats. Gezocht wordt naar spelers, figuranten, bouwsjouwers, technici, kostuumverzorgers, grimeurs, kappers, cateringmedewerkers, EHBO'ers, communicatie- en PR-medewerkers, kaartverkopers, fotografen en stagemanagers.

Interesse om te helpen? Graag voor 8 juli laten weten door aan te melden via www.opmeeractueel.nl.

Bevrijding vieren

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die veel verhalen heeft nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, wordt een theatervoorstelling gemaakt over die verhalen in Opmeer.

Meer berichten