Consort of Voices
Consort of Voices ((Foto: aangeleverd))

Napolitaanse barokmuziek in protestantse kerk

SIJBEKARSPEL - Het Zeeuwse barokensemble Consort of Voices verzorgt elke zomer een concertserie van vijf concerten. Het ensemble presenteert één van de concerten uit de reeks voor het eerst naar Noord-Holland!

Napels, de betoverende stad aan de voet van de Vesuvius, heeft een rijke culturele geschiedenis. Spanje voerde in de 16e en 17e eeuw bewind over koninkrijk Napels en had grote invloed op het culturele leven. Napels was in de 18e eeuw ook belangrijk in de ontwikkeling van de opera. Consort of Voices brengt in dit concert muziek uit het 16e en 17e eeuwse Napels. Centraal staat Andrea Falconieri die zowel vocale als instrumentale muziek naliet. Betoverende muziek waarin het Italiaanse temperament maar ook melancholie doorklinkt. Daarnaast hoort het publiek muziek van de Spanjaarden Cabezón en Ortiz

Consort of Voices speelt zondag 25 augustus om 15.30 uur in de protestantse kerk, Westerstraat 42 in Sijbekarspel een programma waarin de stad Napels centraal staat. De setting bestaat uit Marlotte van 't Hoff - sopraan, Marco Ketels - blokfluit, André Poortvliet - clavecimbel, Annelies Poortvliet - viola da gamba en Nelleke ter Berg - theorbe.

Een toegangskaart kost 12,50 euro, inclusief drankje na afloop. Kaarten verkrijgbaar via www.consortofvoices.nl en aan de zaal. Reserveren wordt op prijs gesteld.

Meer berichten