Diverse brievenbussen in de gemeenten Opmeer en Medemblik worden weggehaald.
Diverse brievenbussen in de gemeenten Opmeer en Medemblik worden weggehaald. (Foto: aangeleverd)

Brievenbussen binnenkort verwijderd

MEDEMBLIK/OPMEER – PostNL past vanaf zaterdag 23 februari het netwerk van brievenbussen in de gemeente Medemblik en Opmeer aan. De reden voor de verandering is dat Nederlanders steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plaatsen waar veel mensen komen. Uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden staan. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. In beide gemeente worden in totaal twintig brievenbussen verwijderd en eentje verplaatst. 
De brievenbus aan Herenweg 5 in Hoogwoud wordt verwijderd, alsook aan Planetenlaan 74 in Opmeer en Lijster 58 in Spanbroek. De rest blijft staan.
In Medemblik wordt aan Nieuwstraat 4 een brievenbus geplaatst. Aan Oosterhaven 30, Bagijnhof 10, Schuitevoerderslaan 1A en Vouter 59 worden ze verwijderd. In Andijk worden er vier weggehaald, namelijk aan De Weet 7, Middenweg 4, Klamptweid 78 en Dijkweg 93. De mensen die post brachten naar Hauwert 53 moeten uitwijken naar een andere brievenbus. Dat geldt ook voor Oostwoud Dorpsstraat 94 in Oostwoud, Torenstraat 2 in Opperdoes en Dorpsweg 57 in Twisk. In Wervershoof worden de brievenbussen aan Dorpsstraat 250, Europasingel 38 en Europasingel 35 verwijderd en in Wognum aan Ringbalk 34 en Postgalei 36. Alle andere postbussen blijven staan.

Meer berichten