(Foto: aangeleverd)

Sportief programma Waterweek Opmeer

OPMEER - Na verandering van programma pakt Opmeer zaterdag 3 augustus vanaf 10.00 uur uit met hele andere leuke activiteiten. De dag begint met een leerzame en leuke presentatie over modelboten in de havenkom.

Voor actie en avontuur is een wedstrijd kanovaren en een vaar- en wandeltocht naar Rustenburg georganiseerd voor jong en oud. Van kinderen van acht jaar tot aan opa's en oma's van 99 jaar; iedereen mag mee doen. Het startschot voor de kanowedstrijd wordt gegeven vanaf de nieuwe haven in Opmeer aan de Hertog Willemweg (op de sloot naast de ijsbaan) en vervolgens leggen de deelnemers de wedstrijd af per Canadese kano. De wedstrijd wordt met de jongste groep (8 tot 12 jaar) om 11.00 uur gestart, vervolgens start de groep 13 tot 16 jaar, daarna 17 tot 30 jaar en tot slot de groep van 31 tot 99 jaar. Inschrijven kan per groep van twee of vier personen per kano via waterweekopmeer@gmail.com. Doe dit voor 30 juli. De vaar- en wandeltocht naar Rustenburg start om 13.00 uur vanaf dezelfde locatie. Trommel familie, vrienden of collega's op en ga deze sportieve uitdagingen aan! Meer informatie: www.waterweken.nl.

Een ander evenement dat 3 augustus plaatsvindt is de derde editie van 'Proef Opmeer'. Hét Foodfestival van West-Friesland en omstreken! Gehouden aan de vooravond van de Landbouwshow Opmeer is deze culinaire en muzikale dag een waar feest voor jong en oud. Het event start om 15.00 uur met kinderentertainment, lokale acts en een kinderkermis. Aansluitend is het feest voor volwassenen met muziek van onder andere de band 'Tikkie Terug!'. Zij spelen tot 23.00 uur.

Meer berichten