Tehuis gezocht

Stan zoekt nog een leuk vriendinnetje. Wie kan hem helpen?
Stan zoekt nog een leuk vriendinnetje. Wie kan hem helpen? ((Foto: aangeleverd))

MIDWOUD - Het blijft een volle bak in de konijnenafdeling op de Ambachtsdijk. Bijna alle verblijven zitten vol met gevonden konijnen, het aantal loopt op dit moment richting de dertig.

Gelukkig komen de meeste dieren in een redelijke conditie binnen. Heel anders was dit met Stan, een vondelingetje uit Hoorn. Zijn lange witte vacht was compleet in de klit en vervilt. Hij kon er zelfs moeilijk van lopen, zo zat alles aan elkaar gegroeid. De ergste klitten zijn er meteen in de DierenOpvang uitgehaald en daarna mocht Stan een weekje logeren bij Jessica Sluis van konijnenadviesbureau in Schoorl. Zij kreeg elke dag, met veel geduld, een stukje van zijn vacht los en verwijderde de vervilte vacht. Nu ziet Stan er weer prachtig uit en is zijn vacht lekker kort, maar een nieuwe eigenaar moet hier wel aandacht aan besteden. Zeker twee keer per week heeft hij een kam- en borstelbeurt nodig om zijn zijdeachtige vacht goed te houden. Daarnaast moet hij ook geknipt worden, een lange vacht is voor een konijn alleen maar erg lastig. Maar een beetje handige konijnenliefhebber kan dit zelf heel goed bijhouden. Stan is inmiddels gecastreerd en kan veilig bij een voedster vanaf 25 augustus.

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of kom tijdens de bezoektijden langs bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon,
Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Meer informatie is te vinden op www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten