Kinderdorp Opmeer aan het werk

OPMEER - Recreatieterrein De Weijver in Opmeer wordt van 20 tot en met 23 augustus weer omgetoverd tot een groot dorp van zelfgebouwde hutten. Deze 29e editie van Kinderdorp Opmeer staat in het teken van het thema 'aan het werk'. Meer dan vijfhonderd kinderen uit de gemeente Opmeer timmeren samen met ongeveer honderdvijftig vrijwilligers en negentig interessanten (jongeren tussen de dertien en zestien jaar) weer mee.

Drie dagen lang worden de mooiste hutten gebouwd om hier in de laatste nacht, mits het goed weer is, in te kunnen slapen. Natuurlijk wordt het harde werken afgewisseld met leuke spellen, de knutseltent, schminkhoek en het zwembad. Speciaal voor de oudste kleuters is er het Jimpy Play Mini-Kinderdorp. Hier kunnen kinderen uit groep 2 sfeer komen proeven en kijken of ze het leuk vinden om volgend jaar echt mee te doen. Deze kinderen komen in plaats van vier dagen een dagdeel spelletjes spelen, knutselen en spelen in de hutten.

Vrijwilligers

Een groot deel van de vrijwilligers helpt bij de op- en afbouw van het terrein. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die de kinderen helpen bij het bouwen van de hutten, het meedoen aan de activiteiten en die natuurlijk een oogje in het zeil houden zodat het voor iedereen een gezellige week wordt. De EHBO zit dit jaar weer op de vaste plek om al het ziek en zeer te verzorgen en niet te vergeten de opgelapte kinderen en vrijwilligers te voorzien van een snoepje. Ook de Handige Harry's zijn weer van de partij. Zij helpen bij de zwaardere klussen op het terrein. De enthousiaste kookploeg staat dit jaar weer klaar om de vrijwilligers te voorzien van lunch, het dagelijkse soepje en avondeten. De radioploeg zorgt voor de muziek en interessante interviews op het terrein en op Kinderdorp Radio. Tot slot zijn er vrijwilligers die de kinderen schminken en helpen bij de knutseltent en in de zaaghoek.

Ouderkijkuurtje

Donderdag 22 augustus, de dag van de slaapnacht, zijn de poorten van 18.30 tot 20.00 uur geopend voor alle ouders, tantes, ooms, grootouders, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens dit kijkuurtje zijn natuurlijk alle prachtige bouwwerken te bewonderen. Daarnaast kunnen bezoekers bij de finale van de talentenjacht met spetterende optredens van de kinderen genieten van een kopje koffie op het terras en meedoen aan onder andere een loterij.

Lichtjestocht

Om 22.30 uur diezelfde avond start de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht. De kinderen vertrekken van recreatieterrein De Weijver en lopen de bekende route. Langs de Kaar gaat de stoet naar de Albrecht van Beijerenstraat om vervolgens naar de C. van Mieropstraat, Radboudstraat en L.H. van Catzstraat te lopen. De parade is daarna te zien langs de Burgemeester Heymansstraat, Dars, Boenluif en Overstek. De optocht eindigt weer bij het kinderdorp. Langs deze route is muziek te horen en verschijnen lantaarns, kaarsen en lichtsnoeren in de tuinen.

Kijk voor meer informatie op www.kinderdorpopmeer.nl.

Meer berichten