Lekker timmeren!
Lekker timmeren! ((Foto: Archief))

Opmeer in de ban van het Kinderdorp

OPMEER - Recreatieterrein De Weijver wordt van 20 tot en met 23 augustus omgetoverd tot een groot dorp van zelfgebouwde hutten en veel plezier. Deze 29e editie van Kinderdorp Opmeer staat in het teken van het thema 'aan het werk'. Meer dan 500 kinderen uit de gemeente Opmeer timmeren samen met ongeveer 150 vrijwilligers en 90 'interessanten' (jongeren met een leeftijd van dertien tot en met zestien jaar) mee.

Drie dagen lang worden de mooiste hutten gebouwd om hier in de laatste nacht, mits het goed weer is, in te kunnen slapen. Natuurlijk wordt het harde werken afgewisseld met leuke spellen, de knutseltent en schminkhoek en het zwembad. Speciaal voor de oudste kleuters is er het Jimpy Play Mini-Kinderdorp. Hier kunnen kinderen uit groep 2 sfeer komen proeven en kijken of ze het leuk vinden om volgend jaar echt mee te doen. Deze kinderen komen in plaats van vier dagen een dagdeel spelletjes spelen, knutselen en spelen in de hutten. Zo is er voor ieder wat wils.

Vrijwilligers
Een groot deel van de vrijwilligers helpt bij de op- en afbouw van het terrein. Daarnaast zijn er velen die de kinderen helpen bij het bouwen van de hutten, het meedoen aan de activiteiten en die natuurlijk een oogje in het zeil houden zodat het voor iedereen een gezellige week wordt. De EHBO zit dit jaar weer op de vaste plek om al het ziek en zeer te verzorgen en niet te vergeten de opgelapte kinderen en vrijwilligers te voorzien van een snoepje. Ook de 'Handige Harry's' zijn dit jaar onmisbaar. Zij helpen bij de zwaardere klussen op het terrein. De enthousiaste kookploeg staat dit jaar klaar om de vrijwilligers te voorzien van lunch, het dagelijkse soepje en avondeten. De radioploeg voorziet ons van muziek en interessante interviews op het terrein en op de Kinderdorp Radio. Tot slot zijn er vrijwilligers die de kinderen schminken en helpen bij de knutseltent en in de zaaghoek.

Ouderkijkuurtje
Donderdag 22 augustus, de dag van de slaapnacht, worden de poorten van 18.30 tot 20.00 uur de poorten voor alle ouders, tantes, ooms, grootouders, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens dit kijkuurtje zijn natuurlijk alle prachtige bouwwerken te bewonderen, en kan men bovendien bij de finale van de talentenjacht met spetterende optredens van de kinderen, genieten van een kopje koffie op het terras en meedoen aan onder andere een loterij.

Lichtjestocht
Om 22.30 uur diezelfde avond zal de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht gestart worden. De kinderen vertrekken van recreatieterrein De Weijver en lopen de bekende route. Langs de Kaar gaat de stoet naar de Albrecht van Beijerenstraat om vervolgens naar de C. van Mieropstraat, Radboudstraat en L.H. van Catzstraat te lopen. De parade is daarna te zien langs de Burgemeester Heymansstraat, Dars, Boenluif en Overstek. De optocht eindigt weer bij het kinderdorp op De Weijver. Langs deze route is er muziek te horen en verschijnen er lantaarns, kaarsen of lichtsnoeren in de tuinen. Wie geen lichtjes heeft maar wel graag wil deelnemen aan de betoverende sfeer van de tocht? Koop ze voor een klein bedrag kopen in het oudercafé tijdens onder meer het kijkuurtje.

Kijk voor meer informatie op www.kinderdorpopmeer.nl

Meer berichten