Doe mee met Walking Handball.
Doe mee met Walking Handball. ((Foto: aangeleverd))

Start OldStars walking handball bij HV Meteoor

HOOGWOUD - De kennismakingstrainingen van OldStars walking handball beginnen vanaf maandag 9 september, georganiseerd door Handbalvereniging Meteoor, Opmeer Actief en het Nationaal Ouderenfonds.

OldStars walking handball is één van de spelvormen van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is, streven het Nationaal Ouderenfonds en Meteoor ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm walking handball ook een bekend begrip te maken. Het is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, niet wordt gesprongen en contactloos gespeeld wordt. Daarnaast speelt een deelnemer met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Uitermate geschikt voor mensen die op een latere leeftijd op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Hiermee is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm, in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond.

De kennismakingstrainingen vinden plaats op maandag 9, 16, 23 en 30 september. Na deze vier trainingen wordt wekelijks getraind. Er is een programma van 13.30 tot 14.30 uur en tussen 20:00 en 21.00 uur in De Weijver 5 in Hoogwoud. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. Opgeven kan via vlaar7@zonnet.nl.

Meer berichten