Wandelen door de landerijen in en om Aartswoud.
Wandelen door de landerijen in en om Aartswoud. ((Foto: aangeleverd))

Heerlijk ochtendje wandelen in de regio

AARTSWOUD - Wie de wandelschoenen zaterdag 28 september wil aantrekken, kan om 09.30 uur genieten van een wandeling in en rond Aartswoud. De evenementencommissie van de Stichting Kerk Aartswoud verzorgt deze activiteit door de landerijen van Aartswoud. Het West-Friese dorp, dat ook over het asfalt al een mooi dorp is, is eigenlijk nog mooier om vanaf het land te beleven. Samen met de gidsen Jan-Dirk Rooker en Margriet Brouwer gaan deelnemers op pad. De boer vertelt over de inrichting en het beheer van het boerenland.

Boerenlandslootjes, slootkanten en greppels: wat leeft en groeit daar tegenwoordig? Vanaf de slootkant gaan de wandelaars op zoek naar planten en dieren in de sloot en op het land. En gezien de tijd van het jaar komen zij misschien mooie vogels tegen, maar is het zeker tijd voor 'leerzen an!' En het is gewoon lekker om buiten te wandelen en een frisse neus te halen.

Startpunt is bij de kerk, Schoolstraat 45 in Aartswoud. Meedoen kost 5 euro per persoon. Na afloop krijgen de deelnemers een kop heerlijke, warme soep. Aanmelden via info@kerkaarstwoud.nl. of bel 06-52811045.

Meer berichten