In gesprek gaan met pubers over alcohol en drugs valt soms niet mee.
In gesprek gaan met pubers over alcohol en drugs valt soms niet mee. ((Foto: Gemeente Opmeer))

Praten met pubers over alcohol en drugs

OPMEER - Iedere jongere komt in aanraking met drank en drugs. Experimenteren hoort erbij als ze jong zijn. Maar onder druk van vrienden drinken pubers soms meer dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe helpen ouders hun kinderen bij het aangeven van zijn of haar grens? En hoe zetten ze pubers kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet?

Tijdens de ouderavond Onder Invloed houdt het acteursteam ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms humoristische scènes aan de keukentafel. PlayBack begeleidt ouders in het voeren van een open gesprek en leert hen hoe ze afspraken kunnen maken en effectief met hun kind kunnen communiceren over alcohol- en drugsgebruik. Ook wordt tijdens deze ouderavond uitgebreid aandacht besteed aan de invloed van de alcoholwet op jongeren en hun opvoeding.

De ouderavond vindt 10 oktober van 20.00 tot 21.30 uur plaats in jongerencentrum Pardoes, De Weijver 8-A in Hoogwoud. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar gemeente@opmeer.nl. Vermeld als onderwerp van de e-mail 'Ouderavond PlayBack' en geef in het bericht aan hoeveel personen er komen. Aanmelden kan tot en met 1 oktober 2019. Het aantal plaatsen is beperkt. De avond is gratis.

Meer berichten