Duo B&W.
Duo B&W. ((Foto: aangeleverd))

Duo B&W 't Kerkhuys

SPANBROEK - Duo B&W bestaat uit Wieger de Boer en Hans Weenink en speelt zondag 6 oktober om 14.30 uur in 't Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. Ze laten hun programma 'Hou je van me? horen.

De twee heren kennen elkaar via het Opmeers Vocaal Ensemble. "Muzikaal zitten we in elk geval op één lijn", aldus Wieger de Boer uit Hoorn. "In die zin zijn we goed op elkaar ingespeeld. Verder hebben we nog weinig ervaring als duo." Hans Weenink is professioneel pianist en is bekend als begeleider van koren (onder andere Westfries Mannenkoor). Wieger de Boer heeft een aantal jaren meegespeeld in producties van de Musicalvereniging Wognum (onder meer Anatevka en Sweeney Todd), heeft bij diverse koren gezongen en heeft zich de laatste jaren meer toegelegd op solistische optredens.

Wieger is verantwoordelijk voor de zang en de verbindende teksten en Hans begeleidt met de piano. Tot zover heel gewoon. Maar de spelers zijn elkaars tegenpolen: de bevlogen artiest en de broodpianist. En dat geeft spanning en onverwachte wendingen. Ze bemoeien zich met elkaars werk.

Het is een cabareteske programmering, waarin wordt gezocht naar één gemeenschappelijk en alles overkoepelend thema. Geen thema is zo vaak bezongen als de liefde. Toch ondernemen Wieger en Hans als 'Duo B&W' een geheel eigen zoektocht naar de liefde in het muziektheater 't Kerkhuys. De zoektocht voert langs uiteenlopende liederen. "Bijna te veel om op te noemen", vertelt De Boer. "Opera, musical, cabaret, in het Italiaans, Engels, Duits en Russisch." Ook komen er gedichten voorbij. "Een cabareteske voorstelling met onverwachte wendingen. De liefde kent immers vele aspecten. Denk aan verdriet, wraak, spijt, et cetera."www.kerkhuys.nl

Kaarten reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/khduoBenW.

Meer berichten