Stap eens binnen in de bieb en informeer over domotica.
Stap eens binnen in de bieb en informeer over domotica. ((Foto: archief Rodi Media))

Digitaal vaardig worden en een kijkje bij de thuistechnologie

OPMEER - Wie loopt de bieb in om een boek te lenen en komt eruit met een hoofd vol inspiratie om een huis comfortabeler te maken met allerlei handige technologische snufjes? Dat kan! Maak vrijblijvend kennis in de bibliotheek met allerlei mogelijkheden. Speciaal getrainde vrijwilligers leggen uit hoe het werkt en wat men ermee kan doen.

Gordijnen die vanzelf sluiten, lichten die vanzelf aanspringen bij beweging of via beeldbellen een kopje koffie drinken met een ver familielid. Domotica in huis, ofwel thuistechnologie, biedt oneindig veel mogelijkheden en vooral ook comfort. Met thuistechnologie kunt u eenvoudig voorkomen dat u op korte termijn zorg nodig heeft.

Voor het bedienen van thuistechnologie heeft men vaak een tablet nodig of een smartphone. Hierop zijn allerlei handige apps te installeren waarmee een bewoner de apparatuur in huis kan bedienen. Maar niet iedereen is even handig met een tablet of een smartphone.Daarbij helpen de vrijwilligers in de bibliotheek een handje. Met alle geduld, want zij weten als geen ander dat het kwartje soms pas valt na tien keer uitleggen en nog vaker oefenen.

Digitaal fit worden op eigen tempo, niveau en met eigen apparatuur. Iedereen kan elke vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur binnenlopen in de bibliotheek, aan de Breestraat in Opmeer. Aanmelden is niet nodig en het is geheel gratis.

Meer berichten