Kinderen uit diverse delen van de wereld hebben nog nooit een mooi cadeau gehad. Doe mee met Actie4Kids en tover een glimlach op hun gezicht.
Kinderen uit diverse delen van de wereld hebben nog nooit een mooi cadeau gehad. Doe mee met Actie4Kids en tover een glimlach op hun gezicht. (Foto: archief Rodi Media)

Actie4Kids, een schoenendoos voor jou van mij

DE WEERE - Wat is er leuker dan een cadeau krijgen? Iemand anders een cadeau geven! Iets van jezelf weggeven aan een kind dat niets heeft.

Door een schoenendoos te versieren en te vullen met allerlei bruikbare en leuke spulletjes kan een kind uit De Weere en omgeving een ander leeftijdsgenootje ergens anders op de wereld heel blij maken. Er zijn zoveel kinderen die nog nooit zo'n schitterend cadeau hebben gekregen.

Actie4kids verzorgt dit jaar voor de 25e keer het transport van ruim 45.000 schoenendozen, die in Nederland en België zijn versierd en gevuld. Het is een unieke gelegenheid om iets te betekenen voor kinderen die zo arm zijn dat ze waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen.

Dat cadeau is een schoenendoos met daarin schoolspullen (bijvoorbeeld schriften, pennen, gummen, puntenslijper, (kleur)potloden); speelgoed (bijvoorbeeld speelgoedautootje, puzzeltje, kleine bal, springtouw); toiletartikelen (bijvoorbeeld tandenborstel, tandpasta, zeep, kam); kinderkleding

Wat mag er niet in de doos? Denk aan deodorant; eten of drinken; oorlogsspeelgoed; varkensknuffel; spullen met batterijen; vloeibare producten, zoals shampoo en bellenblaas in verband met lekken.

Aan deze actie kunnen zowel kinderen als volwassenen meedoen! Lever de schoenendoos in op zaterdag 9 november tijdens de gezinsviering van 16.30 uur in de Lambertuskerk, aan de Driestedenweg in De Weere of op uiterlijk maandag 4 november op de Petrus Canisiusschool, Vekenweg 4 in De Weere. Per schoenendoos wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd voor transport- en organisatiekosten. Help mee om kinderen uit Sierra Leone, Malawi, Togo, Roemenië, Moldavië en de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden een lach op hun gezicht te toveren.

Ga voor meer informatie naar www.actie4kids.org

Meer berichten