Blijde deelnemers reden samen vorig jaar over de finish.
Blijde deelnemers reden samen vorig jaar over de finish. ((Foto: aangeleverd))

Tour de Classique is happening voor senioren

REGIO - Nog nooit van Tour de Classique gehoord? Een fantastische fietstoertocht voor senioren, in navolging van de jongerentocht: Tour de Fris. Beide projecten zijn een initiatief van opbouwwerker van de gemeente Opmeer Wiebo Beenen. En hij bedacht ook nog een derde variant bedacht, namelijk Tour de Heroes.

Cees (72) en Tiny (72) Bakker uit Opmeer houden zich bezig met de organisatie van deze fietsrit. "Eerst hebben we gekeken of dit project aansloeg. Nou, dat hebben we geweten. Veel animo vanuit de gemeenschap. Nu zijn we een stichting en organiseren zelfstandig deze tour", legt Cees uit.

Geen bovengrens

Tour de Classique.is bedoeld voor senioren. "Voor 65 jaar en... er is eigenlijk geen bovengrens. Zo'n 50 tot 55 deelnemers kunnen meedoen met de vierdaagse .Elk jaar een andere route. Vorig jaar begonnen we in België en fietsten we elke dag zo'n honderd kilometer. Met pauzes tussendoor voor leuke activiteiten."

Goed geregeld

Cees heeft, met het bestuur, net de route met de auto geïnspecteerd en de accommodaties bekeken, die Tiny heeft geregeld. "Nee, kamperen doen we niet", lacht hij. "We logeren in onder meer hotels. Ook zorgen we dat er een vrijwilliger met de bezemwagen meerijdt, een kok, een 'Manusje van alles' en een gepensioneerde huisarts. Je weet nooit wat er op je pad komt."

Fietsen

Men kan zich opgeven om per racefiets de route te rijden of met E-bike, een helm is verplicht. "De volgende rit vindt eind april plaats, maar men kan zich vanaf nu al opgeven hoor. We rijden in groepen van tien personen. Waar we heen gaan? Tja, ik vind dat het nog even een verrassing moet blijven. Wie van een uitdaging houdt, geeft zich op."

Sponsors

Om deze happening mogelijk te maken heeft Cees al wat sponsors gevonden. "Maar wie een bijdrage wil leveren, heel graag. Ze mogen mij altijd bellen via 06-30674571. Sponsors bezorgen de fietsende senioren een onvergetelijke tijd. Maar ook mensen die niet zo mobiel zijn. Zij voegen zich bij ons en dan eten we gezamenlijk."

Voor iedereen

Senioren kunnen zich inschrijven op 13 november om 14.00 uur in de Vergadelaar, De Weyver in Hoogwoud of via info@tourdeclassique.nl. "Ik hoop dat veel mensen meedoen, want we hadden het erg gezellig met mekaar tijdens de vorige editie."

Meer berichten