De bluegrassband Stroatklinkers komen naar Wadway.
De bluegrassband Stroatklinkers komen naar Wadway. ((Foto: aangeleverd))

Bluegrass concert in De Vriendschap

WADWAY - De Stroatklinkers, een Groninger bluegrass band, treedt 24 november om 14.30 uur op in De vriendschap in Wadway. De band bestaat 28 jaar.

Een bijzondere band volgens sommige mensen. Dat bijzondere zit in de eerste plaats in de taal. De teksten zijn wisselend in het Engels en in het Gronings. Om dat te begrijpen... Wees erbij!

Instrumentaal zijn De Stroatklinkers een topband, die zich kan meten met de grote Amerikaanse bluegrassbands van nu. Adrian Farmer is een virtuoos op banjo en dobro, die ook nog eens zijn eigen instrumenten bouwt. De optredens vinden plaats rondom één enkele microfoon, waar vanwege de vele solootjes wel eens om gevochten moet worden. Bob Heidema is de leider van de band. Bijzonder is ook dat ze veel liedjes brengen die ze zelf schreven, of die afkomstig zijn van de jong overleden Groninger troubadour Ede Staal, overgoten met een bluegrass-sausje. Adrian geeft een kostelijke imitatie van Johnny Cash.

De vijf-mans band bestaat uit Bob Heidema: gitaar en zang, Henk Bloupot: accordeon, ukelele, mondharmonica en zang, Adrian Farmer: banjo, dobro, gitaar en zang, Harry Jansen: mandoline, fiddle en zang en Bert Veldkamp: bas en zang.

Een entreekaart kost 15 euro. Reserveren via tel. 0229-571448 of loeklamers@hotmail.com.

Meer berichten