De verwenmiddag voor mantelzorger begint met koffie en gebak.
De verwenmiddag voor mantelzorger begint met koffie en gebak. ((Foto: Nancy Holderbeke))

Gemeente Opmeer bedankt mantelzorgers met verwenmiddag

OPMEER - "Natuurlijk is het normaal om voor elkaar te zorgen", zegt wethouder sociaal domein Robert Tesselaar. "Maar mantelzorg is wel degelijk een extra belasting. Het risico is dat mantelzorgers zichzelf een beetje verwaarlozen en nog maar weinig tijd besteden aan de dingen waar zijzelf energie van krijgen. De gemeente wil de mantelzorgers daarom bedanken voor hun inzet en ze deze middag in het zonnetje zetten."

De Dag van de Mantelzorger vond vrijdag 8 november plaats. De gemeente Opmeer greep deze dag aan om haar mantelzorgers een gevarieerd programma van workshops én een lekkere maaltijd aan te bieden. In wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud konden mantelzorgers bloemschikken, dotpainten of een kleuranalyse krijgen.

Op dit moment telt Opmeer 83 geregistreerde mantelzorgers. "We zijn ervan overtuigd dat dit er veel meer zijn," zegt wethouder Tesselaar. "Veel mensen zorgen voor iemand in hun omgeving, maar beseffen zich niet dat dit mantelzorg is. Door zich te registreren krijgen zij eenvoudiger hulp. Als gemeente vinden we dit heel belangrijk. Elkaar helpen is mooi en goed, maar als dat ten koste van jezelf gaat, dan moet je ondersteuning krijgen. Daar staan wij voor als gemeente."

Registreren als mantelzorger kan op www.opmeer.nl of door te bellen naar 0226-363 333. Na registratie ontvangen mantelzorgers bovendien jaarlijks een waardering van 100 euro.

Meer berichten