NK Clubteams 2019, v.l.n.r.: Sam van der Hilst, Eva Nieuwenhuizen, trainster Monique Zwarthoed, Mara Slippens en Merel Winder.
NK Clubteams 2019, v.l.n.r.: Sam van der Hilst, Eva Nieuwenhuizen, trainster Monique Zwarthoed, Mara Slippens en Merel Winder. ((Foto: aangeleverd))

Debuut TopTurnen West op NK-clubteams eredivisie

OPMEER - Turnsters van het turncentrum TopTurnen West debuteerden als jong team op het Nederlands kampioenschap voor clubteams en eindigde op een mooie zevende plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement werd door Dutch Gymnastics gehouden op zaterdag 16 november in Sittard.

In de voorbereiding op de aankomende internationale toernooien stond het NK gepland als eerste wedstrijd van het seizoen. Het team, bestaande uit Mara Slippens (Spanbroek), Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp), Merel Winder (Julianadorp) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) turnde hun wedstrijdprogramma om de jury te laten zien waar ze aan werkten in de training. De wedstrijd die gedomineerd werd door senioren turnsters, waaronder Tisha Volleman (lid Oranje selectie), werd uiteindelijk gewonnen door Topturnen Zuid.

Voor dit jonge team met turnsters uit West-Friesland was deelnemen en ervaring opdoen het hoofddoel, daar de turnsters nog volop in de fase van hun eigen ontwikkeling zitten.

De beloftevolle jeugdige sporters zijn opgevallen tijdens de wedstrijd. De moeilijkheid van hun oefeningen en het presenteren van hun wedstrijdoefeningen werd enthousiast ontvangen door de meegereisde fans en het Limburgse publiek.

Meer berichten