De zes finalisten van de jaarlijkse Dokter van BalenBlanken beker. In het midden beide winnaars.
De zes finalisten van de jaarlijkse Dokter van BalenBlanken beker. In het midden beide winnaars. ((Foto: aangeleverd))

Jaap Klaver en Marjan Dijkstra winnaars Dokter van BalenBlanken beker

HOOGWOUD - Het jaarlijkse clubkampioenschap van kolfvereniging De Vier Eenen werd dit jaar gespeeld op de kolfbaan van Het Huis van Egmond in Hoogwoud, dit door het gemis van de kolfbaan in Opmeer. De deelnemers streden om de Dokter van BalenBlanken beker.

In de kwalificatie speelden de kandidaten om de finaleplaatsen. De beste negen dames en heren gingen op donderdag de strijd aan. In aanwezigheid van mevrouw Van BalenBlanken begonnen om 20.00 uur de eerste drie heren en daarna de dames. Dat het spelen op deze baan nog niet erg vertrouwd voelde, bleek uit het aantal geslagen punten. Dat lag toch lager dan op de baan waar men jaren op heeft kolfde in Opmeer.

Zowel bij de heren en de dames werd door de laatste drie spelers beslist wie kampioen werd; Jaap Klaver verdiende bij de heren de beker met 153 punten. Tweede werd Jan de Vos en derde Wout Schouten. De dames mochten als laatste de baan op. De in de kwalificatie opgebouwde voorsprong van Marjan Dijkstra kwam niet in gevaar en zij werd winnaar met 137 punten. De tweede plek was voor Riet Jak en brons kreeg Suze Schipper. Namens de kolfvereniging De Vier Eenen bedankte de voorzitster Marjan Tijhaar Ella en Louis Schilder voor de goede verzorging en is de vereniging erg blij dat het wekelijks kan kolven in Het Huis van Egmond.

Meer berichten