Ben Beemster overhandigde vier eerste exemplaren van de zevende uitgave van Historisch De Weere.
Ben Beemster overhandigde vier eerste exemplaren van de zevende uitgave van Historisch De Weere. ((Foto: aangeleverd))

Boekje Historisch De Weere te koop

DE WEERE - Historisch De Weere presenteerde vrijdag 29 november in café 't Centrum haar nieuwste boekje. Deze uitgave draagt de titel: Smederij De Weere, Rietdekkers familie Poland, Fouragehandel De Lange.

Ben Beemster overhandigde namens de werkgroep Historisch De Weere vol trots de eerste exemplaren aan Tineke Sneek-Smit, Nico Poland en Wim en Afie De Lange. Het was een verrassing voor de werkgroep dat Afie De Lange ook naar de presentatie kwam. Zij werd namelijk 94 jaar geleden geboren in café 't Centrum. Dat was in die jaren het café van haar vader Willem en heette toen café De Lange. Het nieuwe boekje werd door de aanwezigen enthousiast ontvangen.

Het zevende boekje bestaat uit drie verhalen. De eerste beschrijft de belangrijke rol die de smederij van de familie Smit had in vroeger tijden. Toen De Weere nog een écht agrarisch dorp was. De geschiedenis van rietdekkersbedrijf Poland gaat over het onderhoud van de vele rieten daken van de stolpboerderijen. Het derde verhaal beschrijft de geschiedenis van de familie de Lange en in het bijzonder die van de Fouragehandel De Lange .

Elk onderdeel is ruim voorzien van foto's. Het is vast weer voor velen, binnen of buiten De Weere, een leuk cadeau voor een verjaardag of voor de komende feestdagen. De verkoopprijs is slechts 5 euro en is te koop bij Ben Beemster, Driestedenweg 10, Koos Sneek, Driestedenweg 67, Jan Verlaat Driestedenweg 96, Café 't Centrum, Driestedenweg 126 en Kapsalon Christal, Kronkelbaan 38 in Abbekerk.

Meer berichten