Bewonder de mooie vogels tijdens de grote vogelshow van VoVos.
Bewonder de mooie vogels tijdens de grote vogelshow van VoVos. ((Foto: aangeleverd))

VoVOS houdt grootse vogelshow in Oranjehal Spanbroek

SPANBROEK - Vogelvereniging VoVOS verzorgt zaterdag 21 en zondag 22 december voor de derde keer in haar bestaan het kampioenschap van Noord-Holland. In de Oranjehal van voetbalvereniging VVS'46 staan de leden en vele vogelliefhebbers uit Noord-Holland met hun gekweekte en goed verzorgde vogels en gaan ervoor om de koppositie in de wacht te slepen.

De ingezonden vogels worden door speciaal opgeleide keurmeesters gekeurd. Voor elke vogel gelden speciale standaardeisen waaraan zij moeten voldoen. Omdat de vogels in deze periode van het jaar het mooist op kleur zijn, is dit een extra mooie gelegenheid om zich aan het publiek te tonen. Om de vogels nog beter tot hun recht te laten komen, wordt de Oranjehal omgetoverd tot een grote bloementuin.

De vele modellen zijn te bewonderen van Modelbouw vereniging Waterland, die met een groot modelspooremplacement, diverse bestuurbare modelvoertuigen en een replica van het Greenpeace schip SOLO aanwezig is.

Het Papegaaienhotel uit Onderdijk staat met diverse papegaaien en Jeroen geeft bezoekers de gelegenheid om zelf mooie foto's te maken met een papegaai op de arm of de schouder.

Dierpreparatuur bedrijf Natuur Atelier uit Wieringerwerf staat ook in de hal. Oscar van der Berge krijgt regelmatig opdrachten vanuit de wetenschap en natuurgerichte instellingen, ook particulieren behoren tot zijn opdracht gevers. Hij geeft demo's en staat belangstellenden graag te woord.

Mooie vogelschilderwerken zijn te bezichtigen en eventueel aan te schaffen.

Nieuwsgierig? Kom naar de Oranjehal, Spanbroekerweg 120a in Spanbroek op zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur en zondag van 09.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.vovos.nl.

Meer berichten