Hoogwoud in oorlogsjaren.
Hoogwoud in oorlogsjaren. (Foto: archief Rodi Media)

Theatervoorstelling 75 jaar leven in vrijheid in gemeente Opmeer

REGIO - Wat is er in de afgelopen weken een berg werk verzet! Er is en wordt druk geschreven aan de monologen, de dialogen en de eenakters en de hele groep borrelt van de ideeën. De grote groep enthousiaste spelers is in tweeën gedeeld en wisselt per week. Dit maakt het voor de regie en voor de spelers overzichtelijker.

Veel van de geschreven monologen zijn voor de groep gepresenteerd en dat leverde een lach als een traan op. De toehoorder krijgt het gevoel alsof die er zelf bij is. Er zitten pareltjes van teksten tussen die uitstekend passen in de voorstellingen eind april/begin mei.

Achter de schermen krijgt ook alles steeds meer vaste vorm: hoe en met wie en wat voor materialen kunnen we de spelomgeving sfeervol aankleden?; licht en geluid wordt vastgelegd; de vergunningen worden vastgelegd om aan alle eisen van deze tijd te voldoen; de PR is gestart; de juiste plek op De Weyver wordt gekozen in verband met de ruimte die er nodig is voor spel en aankleding; EHBO, catering, publieksbegeleiding, het vastleggen op video en foto.

Theatervoorstelling in de buitenlucht

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die veel verhalen heeft nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, wordt er een theatervoorstelling gemaakt over die naoorlogse verhalen in Opmeer.

Van 30 april tot en met 5 mei wordt deze theatervoorstelling opgevoerd op het recreatieterrein De Weyver in Hoogwoud. Noteer de datum alvast in de agenda. Iedereen is dan van harte welkom.

Meer berichten