Mara Slippens geconcentreerd op balk.
Mara Slippens geconcentreerd op balk. ((Foto: aangeleverd))

Mara Slippens opgenomen in de Jong Oranje Selectie

HOOGWOUD - Mara Slippens (Spanbroek) turnster van turncentrum TopTurnen West uit Hoogwoud heeft afgelopen week te horen gekregen dat zij is opgenomen is de JOS (Jong Oranje Selectie).

Tijdens de nationale instroom test, gehouden in Beekbergen, waar zij samen met Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) en trainster Monique Zwarthoed namens TopTurnen West aan meededen heeft zij de gevraagde limieten laten zien. Ook tijdens het NK-clubteams enkele weken voor de test gehouden was zij opgevallen bij de nationale coaches.

De JOS bestaat uit tien junioren turnsters vanuit het hele land die gedurende het seizoen meerdere momenten met elkaar samen trainen in het nationale turncentrum in Heerenveen. Het gezamenlijke doel zal eind april het jeugd EK in Parijs zijn waar uiteindelijke 6 turnsters naar zullen afreizen.

Naast Mara is Sam ook opgevallen bij de bondscoaches en haar ontwikkeling zullen het nieuwe jaar in de gaten worden gehouden. Daarnaast kan zij zich dit seizoen nog via een scherp gezet puntenlimiet plaatsen voor de JOS.

Meer berichten