Gaan Niels van Diepen en Leon Koopman dit jaar weer met de beker ervandoor?
Gaan Niels van Diepen en Leon Koopman dit jaar weer met de beker ervandoor? ((Foto: aangeleverd))

Open Spanbroeker sjoelkampioenschappen voor duo's in Spanbroek

SPANBROEK - Gaat het vrijdag 10 januari dan toch eindelijk gebeuren? Komt er dan een einde aan de hegemonie van Niels van Diepen en Leon Koopman?

Na de editie van 2019 werd duidelijk dat de concurrentie bloed ruikt. Nog nooit waren van Diepen / Koopman zo dicht bij uitschakeling. Dat ze uiteindelijk wonnen, kwam meer door de zenuwen van de tegenstanders, dan door hun eigen niveau.

Nog nooit deden zoveel oud-finalisten en -halve finalisten mee als dit jaar. "De animo om uitgerekend dit keer mee te doen, zegt veel over de kansen die de deelnemers zichzelf toekennen na vorig jaar," aldus Jacques du Joules, de sjoelgoeroe. "Van Diepen en Koopman moeten een perfecte voorbereiding draaien om hun favorietenrol waar te maken."

Over de nieuwkomers onder de deelnemers is weinig te zeggen. Opvallend is wel de grote vertegenwoordiging uit de Commandeur-competitie. Ook team Yvonne Appel, verrassend terug op dit niveau, kan voor verrassingen zorgen. "Na de finaleplaats van een damesteam in 2019 sluit ik niets meer uit", aldus Du Joule, die zegt voor het eerst duo Sneek / Swart te tippen bij de bookmakers. "Vorig jaar waren ze zo dicht bij een halve finaleplaats dat ze er dit jaar extra trainingsessies op de hei voor over hadden om echt eens te gaan scoren."

De twaalfde editie van het Open Spanbroeker Sjoelkampioenschap voor duo's wordt gespeeld in café Vroeg of Laat, Spanbroekerweg 192. Aanvang van de wedstrijd: 20.30 uur. Het publiek kan het evenement gratis bijwonen, wordt echter wel verzocht achter de dranghekken te blijven als er gesjoeld wordt.

Meer berichten