De helden van Tour de Heroes van vorig jaar.
De helden van Tour de Heroes van vorig jaar. ((Foto: Award Opmeersite))

Opgave voor Tour de Heroes

OPMEER - Kinderen uit groep 8 en brugklassers van de praktijkschool formeren het 'nieuwe' peloton bij Tour de Heroes. Nadat de Heroes (jongeren met een beperking, hun buddy's en vrijwilligers) afgelopen jaar onder luid applaus terugkwamen uit Tsjechië, kwamen de geluiden om er nog een editie aan vast te plakken.

De editie 2020 start op 25 april in Goleniow (Polen). Deze stad is een oude zustergemeente van de gemeente Opmeer en vanuit Kinderdorp en HIP (uitwisselingen) zijn er veel contacten gelegd. Een delegatie van Tour de Heroes bezocht half oktober vorig jaar Goleniow. Na een goed gesprek met de burgemeester, werd de delegatie uitgenodigd om een tour te volgen van een ambitieuze directeur van een organisatie in de stad, die louter werkt met inwoners met een beperking. Na een rondleiding sprak men af dat een groep jongeren met een beperking, ondersteund door buddy's, de tour maakt. De eerste etappe fietst er een Pools peloton mee tot en met de eerste camping, daarna fietsen de Heroes verder.

Nieuwe groep

De organisatie nodigt 30 april vier of vijf leerlingen van groep 8 uit de gemeente Opmeer en vier of vijf brugklassers van de praktijkschool in Hoorn uit om mee te gaan naar Lattrup-Breklenkamp, oftewel camping De Bergvennen, tweehonderd meter van de Duitse grens. De nieuwe groep maakt dan kennis met de bouw- en kookploeg, de renners en vrijwilligers. Ze fietsen daarna een klein rondje in Duitsland. De volgende ochtend vertrekken ze naar Elburg en vanuit daar fietst de groep op 2 mei naar Hoogwoud.

Wie zich aan wil sluiten in de nieuwe groep moet zich snel opgeven via tourdeheroes@gmail.om of bel naar 0226-355095. De trainingen starten in januari binnen, in maart trainen de deelnemers buiten. Deelname kosten zijn 30 euro. Wie geen fiets heeft kan dit melden, dan kan de organisatie samen op zoek.

Ook zijn drie dagen drie ouders nodig voor de begeleiding van de groep. Graag opgeven op bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Belangstellenden kunnen zich voor 20 januari opgeven, de trainingen vinden plaats op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten