Juan Sébastian Blanc Chaparro en María Josefa Contreras Gámez.
Juan Sébastian Blanc Chaparro en María Josefa Contreras Gámez. ((Foto: aangeleverd))

Duo Lingua in het Groene Kerkje

LAMBERTSCHAAG - De Harp is in Zuid Amerika een zeer populair instrument, ook bij jongens. Juan Sébastian Blanc Chaparro speelde in meerdere grote orkesten in zijn thuisland Colombia, voordat hij met zijn harp naar het conservatorium van Amsterdam kwam.

Toen Juan ging spelen in het Jong Metropole Orkest ontmoette hij daar de Spaanse hoboïste María Josefa Contreras Gámez. Niet alleen in taal; ook in hun muziek verstonden zij elkaar goed en zo ontstond het Duo Lingua.

Mária Josefa, kortweg Maripepa, kwam in 2015 naar Amsterdam voor haar jazz-bachelor aan het Conservatorium. Zij trad op met orkesten als Het Promenade Orkest, Nationaal Symfonisch Kamerorkest, de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en Orquesta de Córdoba en is dus zowel klassiek als jazzhoboïste, een veelzijdigheid die te horen is.

Het programma voor het optreden in het Groene kerkje bestaat uit muziek van Sant-Saëns en Bach tot Bizet en Schubert en omvat vele andere componisten -een palet samengesteld voor deze prachtige combinatie van instrumenten: hobo en harp.

Duo Lingua treedt 12 januari om 11.30 uur op in het Groene kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag. Iedereen is uiteraard van harte welkom om het concert bij te wonen.

Een entreekaartje kost 13,50 euro en abonnees betalen (per drie keer) 11,50 euro.

Meer berichten